İzmir’in Bornova ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trajik olay, bölgede büyük üzüntü yarattı. Eşiyle boşanma süreci yaşayan Vesim Şimşek (45), beraber yaşadığı 4 çocuğunu dağlık bir alana götürüp tabancayla ateş etti. Meydana gelen olayda 2, 4 ve 14 yaşlarındaki çocuklar hayatını kaybederken, 11 yaşındaki bir çocuk ve baba yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Olay, bu sabah saat 08.30 sıralarında Bornova Merkez Mahallesi’ndeki dağlık alanda gerçekleşti. İnşaat işçisi Vesim Şimşek, karısı Naciye Şimşek’in üç ay önce boşanma kararı almasının ardından bunalıma girdi. Vesim Şimşek, çocukları Ceylin (2), Cemre (4), Nira (14) ve Hira Nur’u (11) alarak evden çıktı ve yakınlardaki dağlık alana götürdü. Burada, yanındaki tabancayı çıkaran Vesim Şimşek, çocuklarına ateş etmeye başladı.

Çocuklar, vücutlarına isabet eden mermilerle kanlar içinde yere yığılırken, 11 yaşındaki Hira Nur, yaralı olarak kaçmaya başladı. Vesim Şimşek, son olarak kendisine de ateş etti ve yere yığıldı. Olaydan yaralı olarak kurtulan Hira Nur, durumu yakınlarına bildirdi.

Yeni doğan bebeği ormana bıraktılar… 2 zanlı gözaltına Yeni doğan bebeği ormana bıraktılar… 2 zanlı gözaltına

Hira Nur’un ihbarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verildi. Bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Ekipler, arazide yaptıkları incelemelerde 3 çocuğun cansız bedenini bulurken, baba Vesim Şimşek ve yaralı Hira Nur hastaneye kaldırıldı. Hira Nur’un sağlık durumunun kötü olduğu öğrenildi.

Olayı duyup şoka uğrayan mahalle sakinlerinden Mustafa Karataş, yaşanan vahşeti gözleriyle gördüğünü ve ağır yaralı olan çocuğun entübe edildiğini belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor ve yetkililer olayı detaylı bir şekilde araştırıyor.

Kaynak: İHA