Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün idrak ettiğimiz Aşure Günü'nü canı gönülden tebrik ediyorum. Tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Hak katında kabul olmasını gönülden niyaz ediyorum.

Son kabine toplantımızdan bugüne dış siyasette yoğun ilişkilerimiz oldu.

Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız ardına kadar açıktır. Yeter ki kazan-kazan anlayışıyla hareket edilsin. Bu konuda ciddi yatırımcılara her türlü kolaylık sağlanıyor.

9-11 tarihleri arasında Vaşington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi, Türkiye'nin NATO içerisinde önemini tekrar ortaya koymuştur. Müttefiklerden beklentilerimizi ifade ettik. Ülkemize binbir naz ile verilen silahlar bakıyorsunuz terör örgütlerinin sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır. Temaslarımızdan bunları söyledik.

İsrail'in durdurulmasının tüm dünyanın huzuru için önemli olduğunu ifade ettik. Filistin'de kalıcı barış tesis edilene kadar İsrail'le ile ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. Gazze'deki katliam bitmeden tutumumuz değişmez.

Türkiye tek bir bloğa sıkıştırılamayacak kadar önemlidir. Bizi kimsenin dar kalıplarına hapsetmesine izin vermeyiz. Ne Batı için Doğu'ya sırtımızı döneriz, ne de Doğu için Batı'ya sırtımızı döneriz.

Adıyaman’da korkunç olay! Elektrik direğine asılı ceset bulundu! Adıyaman’da korkunç olay! Elektrik direğine asılı ceset bulundu!

AYRINTILAR GELECEK...

Editör: Nuray Bozkurt