Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplanarak kritik başlıkları masaya yatıracak.

Kabine Toplantısında Ele Alınacak Konular

Toplantının ana gündem maddeleri, ülkede artan kadına yönelik şiddetle mücadele, ekonomik gelişmeler ve Orta Doğu'daki gelişmeler olacak. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ardından Lübnan'a yönelik yeni operasyonları ve savaşın bölgeye yayılma riski de masada olacak önemli başlıklardan biri…

Toplantıda, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin tutumu ve atılacak adımlar detaylı bir şekilde ele alınacak. Bölgesel güvenliğin yanı sıra, artan şiddet olaylarına yönelik alınacak tedbirler ve savunmaya ek kaynak paketi önerisi de toplantıda tartışılacak konular arasında.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için atılacak yeni adımların da toplantıda önemli bir yer tutması bekleniyor. Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve mevcut uygulamaların etkili hale getirilmesi üzerinde durulacak.

Manisa Büyükşehir'den Dev Alım! Birçok Pozisyonda İşe Alım Var! Manisa Büyükşehir'den Dev Alım! Birçok Pozisyonda İşe Alım Var!

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir basın açıklaması yaparak kabinede alınan kararlar hakkında kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi