Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede değişiklik olabileceğine dair sinyaller vermesi, gözleri hangi isimlerin görevden alınacağına ve yerine kimlerin getirileceğine çevirdi. Ankara kulislerinde, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın görevden alınacağı ve yerine eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin getirileceği iddiaları gündemde.

Erdoğan: "Bazı Değişiklikler Olabilir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kabinede ve parti yönetiminde değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Erdoğan, "Bizim parti programımız zaten sürekli değişime tabidir. İdari mekanizmalarda ve partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında da aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinede biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Yeni süreçte de hem Genel Başkan Yardımcılarında hem de kabinede duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız" dedi.

Manisa’nın Kapadokya’sı… Ucu sivri kuleleri girintili çıkıntılı tepecikleriyle dikkat çekiyor Manisa’nın Kapadokya’sı… Ucu sivri kuleleri girintili çıkıntılı tepecikleriyle dikkat çekiyor

Bakan Yumaklı'nın Görevden Alınacağı İddiaları

Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrasında kabinede değişiklik ihtimali gündeme gelirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın görevden alınacağı konuşulmaya başlandı. Son dönemde eleştirilerin hedefinde olan Yumaklı’nın yerine eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin getirileceği iddiası kulislerde dillendiriliyor.

Kasım Gülpınar İddiası

Tarım Bakanlığı ile ilgili iddialar arasında, Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Kasım Gülpınar’ın ismi de gündeme geldi. Gülpınar’ın istifası sırasında AK Parti ile görüşmeler yaptığı ve Tarım Bakanı belirlenirken kendisine danışılmasını istediği öne sürüldü.

Kabinede yapılacak olası değişiklikler ve isimlerin netleşmesi için gözler önümüzdeki günlere çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi