Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte peş peşe yangın haberleri birbirini takip ediyor. Manisa’nın Salihli ilçesinde yangın kontrol altına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa illeri için 2024  yılında meydana gelen yangınlarla ilgili verileri paylaştı. İzmir OGM, 2024 yılında 45 adet orman yangını ve 120 adet kırsal yangını olmak üzere toplam 165 adet yangına müdahale edildiğini açıklarken orman yangınlarında geçen yıla oranla yüzde yüz artış olduğu gözlendi. Müdürlük, vatandaşları yangınlara karşı hassasiyet gösterme çağrısında da bulundu.

GEÇEN YILA GÖRE ORMAN YANGINLARINDA ARTIŞ YÜZDE YÜZ

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa illerinde 1-21 Haziran tarihleri arasında çıkan yangınlarla ilgili bilgilendirme yaparak bugünlerde yangınlara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Müdürlüğün yaptığı bilgilendirmede İzmir ve Manisa’da 1-21 Haziran tarihleri arasında 45 adet orman yangını ve 120 adet kırsal yangını olmak üzere toplam 165 adet yangına müdahale edildiği aktarıldı.

İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ORMANLARIN KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR

Yapılan açıklamada ormanın kahramanlarına teşekkür eden İzmir Bölge Müdürlüğü, şu ifadeleri kullandı: “7/24, hızlı ve etkin müdahale ederek özveriyle kontrol altına alan ormanın kahramanlarına teşekkür ederiz. Hava sıcaklıklarının yüksek, nem oranın düşük olduğu, kuvvetli rüzgârlı olan bugünlerde lütfen yangınlara karşı hassas olalım.”

BAŞKAN NURLU EKİPLERİNİ YANGIN BÖLGESİNE SEVK ETTİ

Salihli ilçesi Dibek dağında başlayan 500’ün üzerinde vatandaşın yaşadığı Karasavcı ve Yağbasan mahallerinin tahliye edilmesine neden olan orman yangınında CHP’li Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, tüm ekibini yangın bölgesine yönlendirdi. Başkan Nurlu, evleri ve tarımsal ekipmanları yanan köylülerin dertlerini yerinde dinleyerek “Tüm yaralarımızı birlikte saracağız. Rabbim daha büyük felaketlerden korusun” dedi.

Bilal Sonses Saruhanlı'da konser verecek Bilal Sonses Saruhanlı'da konser verecek

Muhabir: Ahmet ÜNSAL