Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in duyurduğu 'Kamuda Tasarruf Paketi' kapsamında son verilen 'kamuda servis hizmeti' ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuda Memur Servisi Uygulaması Devam Edecek Mi?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, kamu kurumlarına yönelik olarak gönderdiği yazıda, personel servis hizmetlerinin devam etmesine izin verileceğini duyurdu. 

Yazıda, daha önceki genelgede toplu taşıma imkanlarının olduğu bölgelerde servis hizmetlerinin sonlandırıldığı hatırlatıldı. Ancak, kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda, servis ihtiyacının sürdüğü belirtildi. Özellikle bakanlıkların merkez teşkilatlarının bulunduğu yerlerde bireysel araç kullanımının artması, trafiği yoğunlaştırarak personelin mağduriyetine yol açtığı ifade edildi.

Sultan Kelebeği Manisa’da fotoğraflandı Sultan Kelebeği Manisa’da fotoğraflandı

Memur-Sen'den Memur Servisi Açıklaması

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme’den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti. Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir."

Kaynak: Haber merkezi