İstanbul’un Sultanbeyli ilçesi Hasanpaşa Mahallesi’nde iki market sahibi arasında çıkan tartışmada kan aktı.  İddiaya göre, mahalledeki iki marketin sahibi arasında ekmeğe yapılan 1 TL’lik indirim yüzünden tartışma başladı. Tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüşerek ölümle sonuçlandı. E.B. isimli şahıs, silahını çekerek Aytaç A. (52) ve kızı Berivan A. (24) vurdu.

Ekmeği 1 TL İndirimli Satıyorsun Kavgası

 Olay, Sultanbeyli Hasanpaşa Mahallesi Hisar Sokak’ta gece 23.45 sıralarında yaşandı. İki market sahibi arasında, ekmeği 1 TL indirimli sattığı gerekçesiyle çıkan tartışma kısa sürede büyüdü.

Kavga sırasında E.B., belindeki silahı çıkararak Aytaç A. ve kızı Berivan A.’yı vurdu. Baba ve kızı, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen ikisi de kurtarılamadı. Baba ve kızın naaşı, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Gözaltına Alındı

Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. E.B. ise olayın hemen ardından gözaltına alındı.

Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti! Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti!

Olay, mahallede büyük bir üzüntü yaratırken, yakınları yaşananları anlattı.

Aile yakını Osman Çimen, tartışmanın daha uygun fiyatlı ürün satışı yüzünden çıktığını belirterek, “Neden ucuza mal veriyorsun? Benim müşterilerimi çekiyorsun' diye bir tartışma olmuş. İnsanlar kavgayı ayırmış ama daha sonra cinayeti işleyen vatandaş silahını alıp geliyor vuruyor. İkisini de kaybettik” dedi.

Bir Şarjör Boşaltmış

Nurettin Turan isimli bir vatandaş ise, "Aytaç A. kendi köylüm, burada da yakın oturuyoruz. E.B. ile de aynı yerde oturuyoruz. Ben yatıyordum, saat 12'ye geliyordu. Kurşun sesleri geldi. Bir şarjör boşaltmış. Biz gittik, sokak üzerinde polis doluydu. Ambulans gelip götürmüş" diye konuştu.

  

Kaynak: İHA