Kastamonu’da Hacıbey Ortaokulu’nda bir öğretmen, öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğradı. Veli, öğretmene delgeçle saldırdı. Öğretmenin başına 5 dikiş atıldı.

Olay, Kastamonu’nun Hacıbey Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, G.B. isimli veli, çocuğunun sınıf içindeki disiplin sorunlarını konuşmak üzere Türkçe öğretmeni Selman Gökkaya ile görüşmek istedi. Ancak görüşme sırasında aniden sinirlenen veli, okul müdür yardımcısının masasındaki delgeç ile öğretmene saldırdı.

Saldırı sonucu başında 5 santimetrelik bir yara açılan Gökkaya, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada başına 5 dikiş atılan öğretmen, 10 gün iş göremez raporu aldı. Selman Gökkaya, saldırgan G.B. hakkında şikayetçi olurken, polis ekipleri saldırgan veliyi gözaltına aldı.

Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi Bitlis'te 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

"İlk Cümlesinden İtibaren Tehdit Etmeye Başladı"

Yaşanan olayı anlatan öğretmen Selman Gökkaya, görüşme sırasında velinin aniden tehditkar bir tutum sergilemeye başladığını ve kendisine hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Müdür yardımcısı olaya müdahale etmeye çalışsa da veli saldırgan tutumunu sürdürdü. Gökkaya, "Hiçbir fiziki yönelimim olmadığı halde veli, masada duran delgeci alarak başıma vurdu" dedi.

Eğitim Bir-Sen’den Tepki

Olay sonrası açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, öğretmene yönelik şiddetin toplumun geleceğini tehdit ettiğini belirterek, öğretmenlere yönelik şiddete karşı özel bir yasal düzenleme talep ettiklerini vurguladı.

Kaynak: İHA