Kırkağaç kavununda hasat başladı. Özellikle kış sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinen Kırkağaç kavununda hasat bölgedeki yoğun yağışlar nedeniyle önceki yıllara göre bir ay gecikmeli başladı. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, "Her zamanki gibi kavunlarımız, aromaları, tadı ve öğrendikleriyle dikkat çekiyor. Sezon biraz geç başlasa da heyecanımız büyük" dedi.

Kırkağaç'ta 50 yıldır çiftçilik yapan Alaattin Sarıaslan bu sezonda umut verici olduğunu ifade etti. Sarıaslan, “Yaklaşık 50 yıldır kavun ekimiyle başarılıyım. Hasadı gerçekleştirdikten sonra kavunlarımızı depolara taşıyıp kışa kadar saklıyoruz. Daha fazla kazanç elde etmek için bu yöntemi tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

30 Bin Ton Rekolte Beklentisi

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, bu yıl 10 bin dekarlık alanda yapılan kavun ekiminden 30 bin ton rekolte beklediklerini açıkladı. Özarı, Kırkağaç kavununun depolanması sayesinde kışın da tüketilebildiğini vurgulayarak, "Çiftçilerimiz kavunlarını yazın düşük fiyatlı satıcıların yerine, kış aylarında daha yüksek fiyatlara satarak gelirlerini artırmayı tercih ediyorlar. Kışın yaz meyvesi tüketmek isteyenler için de bu kavunlar büyük bir fırsat sunuyor" dedi.

Yeni Çeşitlerle Kırkağaç Kavunu

Kırkağaç kavunun çeşitlenmeye başladığı Özarı, “Klasik Kırkağaç benekli kavunun yanı sıra sarı ve yeşil dilimli çeşitlerimiz de artık bilinen yerde yer alıyor. Bu yıl Altınbaş Kırkağaç kavunu ise 2 bin dekarlık alanda ekildi ve buradan 6 bin tonluk ürün bekliyoruz. Diğer çeşitlerle birlikte toplamda 30 bin tonluk bir rekolteye ulaşacağız” diye ekledi.

2024 yılı kavun hasat döneminin tüm çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Özarı, "Allah çiftçilerimize bol kazançlar nasip etsin. Tüketicilerimize de kış sofralarında bu lezzetli kavunları ağız tadıyla yemelerini diliyorum" dedi.

İslam Memiş rekor için tarih verdi! İslam Memiş rekor için tarih verdi!

Kaynak: İHA