Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024’te Amerika’da hayatını kaybetti. Günler süren otopsi işlemlerinin ardından cenazesi Türkiye’ye getirildi. Kızı Anjelik Calvin, annesinin son vasiyetini ve cenaze sürecini duyururken, yaşanan duygusal anları paylaştı.

Anjelik, “Annemi ansızın kaybettiğim için sayın gazeteci büyüklerim Selçuk Akdağ ve Nurettin Soydan abilerime ulaşarak cenazeyi getirtebildim. Sayın Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Cemil Kalyoncu'ya da yardımcı oldukları için minnettarım.” dedi.

Herkesin içinde yaptılar... Mahkemenin cezası etraftakileri bile şaşırttı Herkesin içinde yaptılar... Mahkemenin cezası etraftakileri bile şaşırttı

Cenazenin Amerika'dan getirilmesinin maliyetinin 10 bin doların üzerinde olduğunu belirten Anjelik, morg masraflarının bunun dışında kaldığını ve bu tür maddi zorlukların çok önemli olmadığını, önemli olanın annesini Allah katında toprağa vermek olduğunu vurguladı.

Cenaze sırasında az sayıda insanın bulunması ise dikkat çekti. Anjelik, annesinin vasiyetini şu sözlerle açıkladı: “Tek bir şey söyledi: 'Kızım, beni burada bırakma, bir şey olursa dedi.' Onu da Allah’ın izniyle yerine getirdik. Ayrıca 'Duayı bırakma, oku' dedi.” 

Kaynak: Mynet