Hükümetin kredi kartlarından 750 TL kesinti yapılmasına yönelik planı iptal edildi. AK Parti kaynakları, Savunma Sanayi Destekleme Fonu için önerilen kredi kartı kesintisinin yeni teklifte yer almayacağını açıkladı. 2025 yılında yapılacak bütçe görüşmelerinde bu teklifin gündeme gelmeyeceği belirtildi.

Kredi Kartı Düzenlemesi Yeni Teklifte Yer Almayacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayi Fonu teklifiyle ilgili görüşmelerin ertelendiğini açıklamış ve konunun 2025 bütçe görüşmeleri sonrasına bırakıldığını söylemişti. Güler, bütçe tamamlandıktan sonra teklifin yeniden değerlendirileceğini ifade etmişti.

BİM’den dev indirim kampanyası! BİM 22 Ekim 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu BİM’den dev indirim kampanyası! BİM 22 Ekim 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu

Vatandaşlardan Büyük Tepki Gelmişti

Daha önce gündeme gelen teklifte, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan kartlardan 750 TL kesinti yapılması planlanmıştı. Bu düzenleme büyük tepki çekmiş ve pek çok vatandaş, kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına çekmeye çalışmıştı.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerini artırmayı amaçlayan kanun teklifinde ayrıca araç alım ve tapu işlemlerine dair çeşitli kesintiler de yer alıyordu. Ancak kredi kartlarına yönelik kesinti planı hükümetin gündeminden çıkarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi