Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde sürdürülen “Kaskınla Yol Ver Hayata” mottosuyla gerçekleştirilen faaliyetler, motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Mersin'de vicdansızlığın böylesi! Çöpe atılan poşetin içerisinden bebek cesedi çıktı Mersin'de vicdansızlığın böylesi! Çöpe atılan poşetin içerisinden bebek cesedi çıktı

Kula’da semt pazarında yoğun olarak bulunan motosiklet sürücülerine yönelik yapılan uygulamalarda, trafik kurallarına uyma bilinci, kask takmanın önemi ve güvenli yaya yolları hakkında bilgi verildi. Kask kullanımı ile motosiklet kazalarındaki ölüm ve yaralanma oranlarının azaldığına dikkat çekilirken, kask takmayan sürücülere cezai işlemler uygulanacağı bildirildi. 21-23 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, Manisa genelinde 2107 araç kontrol edildi ve 712 sürücüye toplam 1 milyon 617 bin 201 TL ceza kesildi.

Emniyet ekipleri, motosiklet sürücülerinin kask kullanımını artırarak trafik güvenliğini sağlamak için denetimlere ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu tür uygulamaların, sürücülerin güvenliğini artırmada önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Denetimler Devam Ediyor

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ilçe trafik birimleri ve Asayiş  Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından il genelinde 21 – 23 Eylül 2024 tarihleri arasında 29 ekip ve 53 trafik personeli ile  21 asayiş personeli ile motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik gerçekleştirilen özel denetimde 2107 araç ve sürücüsünün kontrol edildiği, kusurlu görülen 712 araç ve sürücüsüne toplam 1 milyon 617 bin 201 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Denetimde ayrıca 61 aracın trafikten men edildiği, bir sürücünün de belgesinin geri alındığı bildirildi.

Kaynak: İHA