Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in hayatı binlerce kişinin gündeminde yer alıyor. Bir dönem Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Mahmut Özer’in ne yaptığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Mahmut Özer nereli? Şu an ne yapıyor? Kaç yaşında? İşte detaylar…

Mahmut Özer Kimdir?

5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat’ta dünyaya gelen Mahmut Özer çocukluk dönemini de Tokat’ta geçirdi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Tokat’ta tamamlayan Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim dalında tamamladı.

Başarılı eğitim hayatının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Özer ayrıca akademisyenlikte yapmıştır.

Mahmut Özer’in Kariyeri

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı.

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nde ve 2002-2010 yılları arasında ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında öğretim üyeliği görevinde bulundu. 2010-2017 yılları arasında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde rektörlük yapan Özer, 2015-2016 yılları arasında da Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Oldu

İlk olarak 2018’de Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Özer, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Ziya Selçuk’un yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

Mahmut Özer’in Görevi Ne?

Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı görevinin ardından 2023 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde TBMM’nin 28. döneminde AK Parti Ordu Milletvekili olarak görev yapmaya başladı.

Mahmut Özer Evli mi?

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fatma Nebahat Özer ile evlidir ve 3 çocuk babasıdır.

Taş ocağında patlama: Taşlar yola savruldu! Taş ocağında patlama: Taşlar yola savruldu!

Kaynak: Haber Merkezi