Manisa’nın en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa çare olması amacıyla, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün döneminde temeli atılan Malta Kapalı Otopark’ta çalışmalar sürüyor.

A W303465 02 800X533

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, inşaatı devam eden otopark alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Zeyrek’e Genel Sekreter Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Dilek Yeltin eşlik etti.

A W303465 03 800X450

Hüzün mevsimi Manisa'ya girdi Hüzün mevsimi Manisa'ya girdi

Malta Kapalı Otoparkı’nın 5 ay gibi kısa bir sürede bu hale geldiğini dile getiren Başkan Zeyrek, “2 ay içerisinde de imalatını tamamlayacağız. Burası 356 araç kapasiteli bir otopark. Bu otoparkta her şeyi düşündük. Yağmur sularını depoluyoruz, suyumuza sahip çıkıyoruz. Güneş enerji panelleri ile elektriğimizin bir kısmını üretiyoruz. Kendi kendine yetebilen bir otopark. Bodrum katındaki havalandırmadan yangın tesisatına kadar her şeyi düşündüğümüz bir otopark. 2024 yılı bitmeden önce de vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu bölgenin otopark sorununa bir çözüm olacaktır” ifadelerini kullandı.

A W303465 05 800X533

Malta Kapalı Otoparkı, yağmur sularının depolaması ve elektrik üretmesiyle kendi kendine yetebilecek. 356 araç kapasiteli otoparkın bölgenin otopark sorununa çözüm olması öngörülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi