Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul'da iki genç kadının katledilmesi ve Manisa'da 21 yaşındaki Pelin'in ölüm haberinin ardından, kadın cinayetleri konusuna vurgu yapan Başkan Zeyrek, bu sorunla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Zeyrek, “Kadın cinayetleri sistematik bir kırıma gidiyor” ifadelerini kullandı.  Ayrıca, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'a yönelik asılsız iddiaları kınayarak, temiz siyaset anlayışının önemine dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında yapıldı. Başkan Zeyrek toplantı öncesinde gündemi değerlendirdi ardından kadın cinayetleri hakkında konuştu. Gündem maddelerinin karara bağlandığı meclis öncesi Başkan Zeyrek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Gülşah Durbay Yalnız Değildir"

Kadınlar üzerinden siyasi bir hesap peşinde olanların karşısında oldukları belirten Başkan Zeyrek, “Siyaset hırsı için her türlü yolun mubah görüldüğü anlayışı reddettik. Hele hele kadınlar üzerinden, kadınları kullanarak siyasi bir hesap peşinde olanların karşısında olduk. Bu anlayışla hareket ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ancak son dönemde yaşanan ve bizi derinden üzen bir olayla maalesef bu anlayışın dışına çıkan çirkin bir durumla karşılaştık” dedi.

Başkan Zeyrek sözlerine şöyle devam etti:

Hüzün mevsimi Manisa'ya girdi Hüzün mevsimi Manisa'ya girdi

“Şehzadeler Belediye Başkanımız, yol arkadaşımız Gülşah Durbay’a yönelik asılsız ve iftira dolu iddialar sadece bir kadın siyasetçiyi değil, tüm kadınları hedef alan bir saldırıdır. Siyasi etik dışı bu davranışları gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, temiz siyasete inanan herkesi de bu anlayışa karşı duruş sergilemeye davet ediyorum. Geçirdiği ameliyat nedeniyle Gülşah Başkanımıza bir kez daha huzurlarınızda, geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, her zaman yanında olacağımızı vurguluyorum. Şunun bilinmesini isterim, Gülşah Durbay yalnız değildir.”

"Şiddet Sarmalını Kırmanın Tek Yolu Caydırıcı ve Gerçek Bir Adalet Sistemi Kurmak"

Son dönemlerde artan kadın cinayetlerine değinen Başkan Zeyrek,  “Geçtiğimiz hafta İstanbul’da iki genç kadının vahşice katledildiği haberiyle sarsıldık. Kızların acısı tazeyken bugün bir kadının daha katledildiğinin acı haberini aldık. Adres bu defa, maalesef Manisa oldu. 17 Eylül’den bu yana kayıp olan 21 yaşındaki Pelin’in ölüm haberi hepimizi derinden üzdü. Pelin’e Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Ne acıdır ki Manisamda da benzer haberleri daha sık duyar olduk. Kadın cinayetleri sistematik bir kırıma gidiyor” dedi.

Şiddet sarmalını kırmanın tek yolunun caydırıcı ve gerçek bir adalet sistemini kurmaktan geçtiğini vurgulayan Zeyrek, “Geç olmadan, başka canlar yanmadan kadınların ve çocukların sokaklarda güvende olduğu bir adalet sistemini temin etmemiz gerekiyor. Suçluların değil, masumların korunacağı bir düzen için sesimizi yükseltmeye, cins kırımına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “29 Ekim'de 2'nci Yüzyılın İlk Cumhuriyet Bayramı'nı Kutlayacağız"

Başkan Zeyrek, “29 Ekim’de 2’nci yüzyılın ilk Cumhuriyet Bayramı’nı coşku ve gururla kutlayacağız. Şanlı Kurtuluş Savaşımızın ardından büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik ilkesiyle kurduğu Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde yürüyeceğiz” dedi.

Editör: Nuray Bozkurt