Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim vaatlerinden biri olan Halk Ekmek projesi için halihazırda Halk Ekmek üreten Yunusemre Belediyesi’nin büfeleri devralındı.

Başkan Gülşah Durbay Sağlık Durumuyla İlgili Açıklama Yaptı! Başkan Gülşah Durbay Sağlık Durumuyla İlgili Açıklama Yaptı!

Pilot bölge olarak Yunusemre’de başlayacak olan projenin ilerleyen zamanlarda 17 ilçeye yayılacağı ifade edilirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Önümüzdeki haftadan itibaren söz verdiğimiz gibi su 1 lira, ekmek 5 lira. Su 1 lira oldu ekmek de 5 lira oluyor” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ile yapılan protokol ile Yunusemre ilçesinde Halk Ekmek satışına başlayacak.

Manisa Büyükşehir ve Yunusemre Belediyesi Protokol İmzaladı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ile Halk Ekmek projesi için protokol imzaladı. Halk Ekmeği de önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçireceklerini belirten Başkan Zeyrek, “Söz verdiğimiz gibi su 1 lira, ekmek 5 lira. Su 1 lira oldu, ekmek de 5 lira oluyor. Bunu da vatandaşımıza sağlıkla sunacağız” dedi.

Yunusemre’de Halk Ekmek 5 TL ‘Olacak’

Ferdi Zeyrek, ilk olarak zaten ekmek üreten Yunusemre’de pilot bölge olarak ekmek sunulmaya başlayacağını söylerken, “Sonrasında 17 ilçemizde de halk ekmeği sağlıklı, aynı lezzetle ve çok uygun fiyata vatandaşımıza sunmuş olacağız. Halk Ekmek, sonrasında da Kent Lokantası’nı en hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Az önce de Semih Balaban ile yaptığımız bir diğer protokol ile de artık halkın mandırası Halk Mandıra da hayata geçiyor. Yunusemre Belediyesi’nin tesislerinde Büyükşehir Belediyesi’nin üretimiyle birlikte vatandaşımıza süt ürünlerini en ekonomik, en lezzetli, en sağlıklı şekilde başkanımla birlikte sunacağız.” şeklinde konuştu.

Semih Balaban: Halk Ekmek Üretiminden Satışından Çekiliyoruz

Başlayacak olan proje için devirleri gerçekleştirdiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, “Yunusemre Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden dolayı Halk Ekmek üretiminden satışından çekiliyoruz. Büfelerimizi zevkle Büyükşehir Belediye Başkanımıza devrediyoruz. Yunusemre Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi hiçbir şey fark etmiyor. Ben Ferdi Zeyrek başkanıma güzel halkçı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi