Yerel seçimlerde yaşanan değişim rüzgarıyla göreve gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, önceki yönetimin eleştirdiği icraatları arasında yer alan il dışından bürokrat ve yönetici  transferini yapmayacağını söyleyerek Manisalıların takdirini kazanmıştı.

İlk atamasında da Manisalılar tarafından yakinen bilinen AK Partili Şehzadeler Belediyesi’nde bir dönem belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten mimar Atilla Efendioğlu’nu danışmanlığına atayarak göreve başlamıştı. Ak Parti’li belediyede görev yaptığı için olası tepkilerden çekinen Zeyrek,  edinilen bilgiye göre Efendioğlu’nun atamasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de paylaşmış ve onayını almıştı.

ÖRGÜT YÖNETİME EL ATTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek meslektaşı ve Manisalı olan Atilla Efendioğlu’nun arkasında durmaya çalışsa da başarılı olamadı, görevlendirme kısa sürdü. Bir süredir şehirde kulaktan kulağa yayılan Efendioğlu’ndan duyulan rahatsızlık söylentileri son olarak hafta sonu yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında tartışma konusu oldu.

Başından beri Efendioğlu’nun göreve gelmesinden rahatsız olan CHP il örgütü, görevden alınmasını istedi. Efendioğlu bunun üzerine istifasını sundu, Zeyrek istifasını kabul etti. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yönetim şeması şekillenirken CHP’nin örgütsel yönetim tarzı da oluşumda etkili oldu. Öncelikle Manisa Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlik makamına Ankara’dan, genel sekreterlik yardımcılıklarına da İstanbul, İzmir ve Ankara’dan atamalar yapıldı. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne de Ankara’dan, genel müdür yardımcılıklarına ve daire başkanlıklarına da Muğla, Hatay ve Ankara’dan görevlendirmeler yapıldı.

Merih Demiral Kimdir? Nereli? Evli Mi? Merih Demiral Kimdir? Nereli? Evli Mi?

Yerel seçim öncesi Manisalılık vurgusu yapılmasına rağmen yeni görevlendirmeler ve görevden alınmalarda Manisalıların göz ardı edilmesi dikkat çekti.  

Kaynak: Haber Merkezi