Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında toplandı. Toplantıda, meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısında, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait kreş ve gündüz bakım evlerine zam konusu da gündeme geldi. Meclis gündeminin 38’inci maddesinde yer alan ‘Hukuk ve Tarifeler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının 02.08.2024 tarih ve 7 sayılı Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı’na ait 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı kreş ve gündüz bakım evleri ücretinin 01.09.2024 tarihinden itibaren uygulanmak üzere revize edilmesi konusunun değerlendirilmesi’ ile ilgili raporu konuşuldu.

Mhp Ret

MHP Yüksek Buldu Ama Ferdi Başkan Zamda Kararlı Çıktı

Madde üzerine söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “Sosyal belediyecilik anlamında kreşlerin 2 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya çıkmasını pahalı buluyoruz. Burada biz ret oyu kullanacağız. İsterseniz komisyon bir daha çalışsın, baya bir yüksek rakam” dedi.

Palabıyık’a yanıt veren Başkan Zeyrek, “Özel okullara, özel kurslara ve son gelen zamlara bakarsak, inanın ki zararına…” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine MHP’li Palabıyık, “Ama biz büyükşehir belediyesiyiz. İsterseniz komisyona gitsin, bir daha görüşülsün” deyince, Başkan Zeyrek de “Bu yüzden 4 bin 500 lira zaten, Büyükşehir Belediyesi olduğumuz için” ifadelerini kullandı.

Chp Kabul

Madde Oy Çokluğuyla Geçti

Karşılıklı konuşmaların ardından zam kararı oylamaya sunuldu. MHP grubunun ret oyuna karşılık zam kararı oy çokluğu ile geçti.

Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi! Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi!

Not: Tasarımdaki fotoğraf Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından alınmıştır

Kaynak: Haber Merkezi