Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, son dönemde artan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine karşı tepkilerini göstermek amacıyla Hafsa Sultan Hastanesi önünde toplandı. Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla seslerini duyurdu. "Hikayesi yarım kalan herkes için", "Kadına ve çocuğa dokunma", "Sen ben biz birbirimizin çaresiyiz" gibi mesajlar içeren pankartlarla kadın haklarına ve şiddete karşı duyarlılık çağrısında bulundular.

Son haftalarda Manisa ve ülke genelinde yaşanan trajik olaylar, öğrencilerin bu eylemi gerçekleştirmesine neden oldu. Manisa’da hamile bir kadının sokak ortasında sopayla darp edilmesi, bir başka kadının boşanma aşamasındaki eşi tarafından boğularak öldürülmesi gibi korkunç olaylar, üniversite öğrencilerinin tepkisine yol açtı. Bunun yanı sıra, İstanbul’da bir kadına yapılan tecavüz girişimi ve iki genç kızın vahşice katledilmesi de bu eylemin ana motivasyonları arasında yer aldı.

Öğrenciler, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı farkındalık yaratmak için toplandıklarını ve toplumun her kesiminden daha fazla duyarlılık beklediklerini dile getirdiler.

Gençlerbirliği’nin Taraftar Grubu Cinsiyetçi Küfre Karşı: Kibarlık Değil Politik Duruş! Gençlerbirliği’nin Taraftar Grubu Cinsiyetçi Küfre Karşı: Kibarlık Değil Politik Duruş!

 

Editör: Onur Yılmaz