Bursa polisi, hakkında 52 suç kaydı bulunan ve 33 ayrı dosyadan aranması olan dolandırıcıyı saklandığı adrese düzenlenen operasyonla yakaladı. Yakalanmamak için sürekli adres değiştiren ve kılık değiştiren şahsın, 20 yıl 2 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bilişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme gibi suçlardan toplam 52 kaydı bulunan ve birçok ilde hakkında aranma kararı olan İ.A. (37) isimli şahsı takibe aldı.

Malatya, Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Denizli, Diyarbakır, Uşak, Erzurum, Mardin, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Ankara’daki Cumhuriyet Başsavcılıkları ve ağır ceza mahkemelerince toplam 33 dosyadan aranan İ.A.'nın izini süren ekipler, şahsın sık sık adres değiştirerek izini kaybettirmeye çalıştığını belirledi.

Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi’nden Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’ne taşınan şahsın, suç kaydı bulunmayan akrabaları üzerinden bilgi ağı kurduğu, tanınmamak için sakal bıraktığı ve kaldığı adreslerden dışarı çıkmadığı tespit edildi.

Eski koca dehşeti: Evinde bıçaklanarak öldürüldü Eski koca dehşeti: Evinde bıçaklanarak öldürüldü

Yürütülen titiz çalışma sonucunda adresi tespit edilen İ.A., Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’ndeki saklandığı evde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece cezaevine teslim edildi.

Kaynak: İHA