Manisa Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MASKİ), Manisa Futbol Kulübü'nün Fikri Bayrıl Spor Tesisleri'ndeki su sayacını kontrol için sökmesinin ardından kaçak su kullanımı iddiasıyla yasal işlem başlattığını açıkladı. Manisa Futbol Kulübü ise iddialara yanıt vererek, MASKİ'nin ‘yıldırma politikası’ güttüğünü ve itiraz hakkını kullanacaklarını belirtti. Manisa FK, söz konusu kaçak olduğu öne sürülen borunun kazı yapılan alana sonradan eklenmesinin mümkün olmadığını belirterek, kulübe yönelik bir itibarsızlaştırma girişimi başlatıldığını bildirdi.

MASKİ’DEN KAÇAK SU SUÇLAMASI

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ), Manisa Futbol Kulübü'nün antrenmanlarını sürdürdüğü Fikri Bayrıl Spor Tesisleri'nde bulunan su sayacının kontrol amaçlı sökülmesinin ardından kaçak su kullanımı iddialarında bulundu. MASKİ, yaptığı açıklamada yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

MANİSA FK’DAN AÇIKLAMA: ‘YILDIRMA’ POLİTİKASI

MASKİ’nin kaçak su kullanımı açıklamalarının ardından Manisa Futbol Kulübü bir açıklama yaparak, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yıldırma’ politikası uyguladığını savundu. Kulüp açıklamasında, MASKİ ekiplerinin tesisin arka kısmında kazı çalışması yapmak istediklerini ve sayacın ‘arızalı’ denilerek iki gün önce söküldüğünü belirtti.

Manisa Futbol Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, sayacın söküldüğü gece deplasmandan dönen futbolcuların duş alamadığını belirterek, “Arızalı denilerek iki gün önce yanıltıcı bilgi vermek suretiyle sayacımız sökülmüş ve mevzuat gereği 24 saat içinde işletme sayacı takılması gerekirken, sayaç takılmamış ve o gece deplasmandan dönen futbolcularımız duş dahi alamamıştır. Yaşanan bu güvensizlik üzerine kazı çalışması Emniyet ekiplerine bildirilmiş, kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil, bizatihi bizim talebimiz üzerine Emniyet güçleri de olay yerine intikal etmiş ve kazı çalışması başlatılmıştır.” denildi.

MHP lideri Bahçeli’den Anayasa açıklaması! MHP lideri Bahçeli’den Anayasa açıklaması!

“BORUNUN SONRADAN MONTE EDİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI AŞİKARDIR”

Manisa FK yönetiminden yapılan açıklamanın devamında söz konusu kaçak olduğu öne sürülen borunun sonradan monte edilmesinin mümkün olmadığı belirtilirken, “Kazı esnasında tesisin bahçesine bağlantısı olup ve kaçak olduğu iddia edilen bir boru tespit edildiği ifade edilerek tutanak tutulmuştur. Kiracısı bulunduğumuz tesis mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olup, inşası da ilgili idare tarafından yapılmıştır. Kazı yapmak suretiyle ancak tespiti mümkün olan ve kaçak olduğu iddia edilen bu borunun kulübümüz tarafından sonradan monte edilmesinin mümkün olmadığı aşikardır. Kulübümüz, konuya ilişkin itiraz hakkını sonuna kadar kullanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

“KULÜBÜMÜZ İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Manisa Futbol Kulübü yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kulübü itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade ederek, “Usulsüz şekilde sayacı sökülerek abonelik sözleşmesinden kaynaklı ‘kesintisiz su kullanım’ hakkı elinden alınmak istenen Kulübümüz, bu kez de ‘kaçak su’ kullandığı iddiasıyla itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bütün enerjisini yeşil sahalarda mücadele etmek için harcayan Kulübümüze yönelik bu itibarsızlaştırma girişimlilerini değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Muhabir: MAHMUT ASLAN