Manisa Futbol Kulübü Yönetimi, yaptığı yazılı açıklama ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yanıt verdi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li Ferdi Zeyrek’in göreve gelmesi ile birlikte, kulübün kaldığı, antrenmanlarını yaptığı Fikri Bayrıl Tesisleri’nde yapılan uygulamalara verilen yanıtta sert ifadeler yer aldı.

“Kulübümüze Uygulanan Baskılar Tüm Hemşerilerimizin Malumudur”

Manisa Futbol Kulübü’nün 2019 yılında kurulduğuna ve binlerce gencin sportif faaliyetlerde bulunmasına vesile olunduğuna değinilen açıklamada “Çeşitli yaş gruplarında toplamda 30’a yakın genç oyuncusunu Milli takımlara gönderen Manisa Futbol Kulübümüz, bugün Trendyol 1. Lig’de şehrimiz Manisa’yı ve Ege Bölgesi’ni en iyi şekilde temsil etmektedir.  Başarısıyla ülke gündemine oturan, varlığını ve gücünü bu şehirden alıp bu şehri en iyi şekilde temsil etmek için var gücüyle çalışan Kulübümüzün, maalesef yaşadığı sıkıntılar ve Kulübümüze uygulanan baskılar tüm hemşerilerimizin malumudur” denildi.

Yönetim Kurulumuzun, Kamuoyuna Ve Basına Açıklamasıdır

Ferdi Zeyrek’e: “Manisa Futbol Kulübümüz Üzerinden Geçmiş Dönemin Yönetimi İle İlgili Bir Hesaplaşmanın İçine Girmiştir”

Manisa’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine CHP’li Ferdi Zeyrek’in geldiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

“Seçimlerden önce efendi kişiliğiyle bildiğimiz spor camiasının içinden yetişmiş ve seçim sürecindeki söylemlerine bakarak şehrin barış ve kardeşlik iklimini pekiştireceğine inandığımız Sayın Zeyrek; ne yazık ki göreve başlar başlamaz şehrimizin çözüm bekleyen bütün sorunlarını bir kenara bırakıp, Manisa Futbol Kulübümüz üzerinden geçmiş dönemin yönetimi ile ilgili bir hesaplaşmanın içine girmiştir. Belediye’nin bütün imkanlarını seferber ederek akla hayale gelmeyecek, Manisa tarihinde eşi benzeri görülmemiş ‘Baskı ve yıldırma politikalarının mimarı’ olmuştur. Altyapımızdaki çocuk ve gençlerimiz futbol eğitimi aldığı sahalardan, yatılı olarak kaldığı lojmanlardan bir gün içinde tahliye edilerek, okul eğitim öğretim dönemi devam ettiği halde ellerinde bavullarıyla ortada bırakılmış, sportif faaliyetleri engellenmiş, aileleri ile birlikte mağdur edilmiştir.”

“Kamu Kaynaklarını İsraf Ederek Varacağınız Yer…”

Mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediysi’ne ait olan ve Manisa Futbol Kulübü’nün kiracı olarak bulunduğu tesisin etrafındaki kazılara da değinilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Kulüp olarak kiracısı olduğumuz, inşaatı dolayısıyla da altyapısı bizzat Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiş Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde 2 metreye varan kazılar yapılmış, sözde kaçak boru ve tesisatlar tespit edilerek, sayaçlar sökülmüş, tesiste kalan futbolcularımız susuzluğa mahkum edilmiştir. Nasıl hesaplandığı belli olmayan 10 milyon liralık faturalar, Kulübümüzün sırtına mali bir yük olarak yersizce yüklenmeye çalışılmıştır. ‘Tesislerin etrafında proje çalışmaları yapacağız’ diye kazılan hendekler (!),bu hendeklerin kazımı sırasında çevredeki sitelerde yaşayan insanların hayatını riske atacak şekilde doğal gaz borularının patlaması gibi tehlikeli durumların ve insan hayatını hiçe sayan manzaraların yaşandığı bu süreç, geldiğimiz noktanın ne kadar vahim bir boyutta olduğunun da somut bir göstergesidir. En son olarak da tesislerdeki tüm giriş kapılarının önüne dökülen molozlarla tesislere giriş çıkışın engellenmesi, düzgün olan kaldırımların bozuk olduğu gerekçesiyle kepçeyle sökülmesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan hukuksuzluğun en acı örneğidir. Tesislerde yaşanacak bir sağlık problemi, olası bir yangın gibi durumda ortaya çıkacak felaket senaryolarını düşünmek dahi istemiyoruz. Ancak, yaşanması muhtemel böylesi kötü bir olayda da, yegane sorumluluğun Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nda olduğunun da tüm kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Unutmayınız ki, toplumun umudu olmanın hazzı ve coşkusuyla şehri büyütüp bütünleştirmek varken, öfke ve hırslarınızın girdabında savrularak kamu kaynaklarını israf ederek varacağınız yer, sizi bu makama getirenlerin ve size inananların pişmanlığı olacaktır.

Whatsapp Image 2024 09 21 At 11.40.06 (1)

Şehrin İnsanını Bölmek Ve Parçalamak Kimin Ya Da Kimlerin İşine Yaramaktadır?”

Belediyelerin, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayan, sportif faaliyetlerde bulunmasını amaçlayan kulüplere destek olması gerektiği ifade edilen açıklamada “Oysaki günümüzde sporun hangi dalında olursa olsun şehrin gençlerini sahiplenen, onları kötü alışkanlık ve ortamlardan uzak tutmayı sağlayan, zihinsel ve bedensel gelişimlerine pozitif katkıda bulunan, şehri birleştirip başarılarıyla şehrin insanını mutlu kılan spor kulüplerine sonuna kadar sahip çıkılması gerekirken, maalesef izole edilip karalamak, sportif faaliyetlerini yapmasını engellenmek kime, ne fayda sağlamaktadır? Varlığını ve gücünü Manisa’da yaşayan herkesten alan Manisa Futbol Kulübü’nü ve Manisaspor’u iki farklı hatta birbirine zıt seçeneklermiş gibi gösterip kutuplaştırmak, bu şehrin insanlarını ayrıştırmak, nifak ve dedikodularla düşmanlıklar oluşturmaya çalışmak, şehrin insanını bölmek ve parçalamak kimin ya da kimlerin işine yaramaktadır? Akhisarspor, Turgutluspor, Somaspor, Salihlispor ve diğer ilçelerimizin takımları Manisamız’ın değerleri değil midir?Bu vesileyle de belirtmek isteriz ki, Manisaspor’la ilgili bizim sıkıntımız, problemimiz, hatta kötü ve olumsuz bir düşüncemiz dahi asla yoktur. Tam aksine tribünde şarkılarını söylediğimiz, deplasmanlara gidip sonuna kadar destek verdiğimiz, kulübe üye olup bununla da şeref duyduğumuz çocukluğumuzun,  gençliğimizin ortak anılarımızın adıdır Manisaspor. Manisaspor’un bugün geldiği nokta, hepimiz için büyük bir üzüntü kaynağıdır. Bu gerçekten yola çıkarak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza asıl yakışan; kendisinin de bir dönem yöneticiliğini yaptığı, Süper Lig’e kadar çıkmış olan bu güzide kulübümüzü, kimlerin nasıl hangi suiistimallerle amatör kümeye kadar düşürdüğünü, milyonlarca liralık borçların halisane niyetle kulüpte yöneticilik yapan abi ve kardeşlerimizin üzerine nasıl yıkıldığını tespit edip, onlardan hesap sorması aslolandır” ifadeleri yer aldı.

Whatsapp Image 2024 09 21 At 11.40.09 (1)

“Kulübümüzün Başarıları Manisa’nın Başarısı, Yaşattıkları Manisa’nın Mutluluğu ve Heyecanıdır”

Manisaspor’un düştüğü durumun, Manisa FK’nın şirketleşmesinin nedenini gözler önüne serdiğine dikkat çekilen açıklamada “Kulübümüzün şirket yapısını amacının dışında yorumlayıp, kara propaganda yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışmak da tam olarak aymazlık ve art niyettir. Yine kulübümüzün şirket yapısını referans alarak yönetiminde yer alan insanlara hak etmediği ithamlarda bulunmak ya da yönetime girmemesi için tehditler savurmak kendini bilmezliktir. Bu kulüp, Manisa’nın bağrından çıkmıştır. Kendini Manisa’ya ait hisseden, Manisalı olarak gören herkes bu kulübün paydaşıdır. Kulübümüzün başarıları; Manisa’nın başarısı, yaşattıkları Manisa’nın mutluluğu ve heyecanıdır” ifadeleri kullanıldı.

Şike iddiası dünyayı salladı: 4-1 yenilmesi lazımdı 4-1 yenildi Şike iddiası dünyayı salladı: 4-1 yenilmesi lazımdı 4-1 yenildi

Whatsapp Image 2024 09 21 At 11.40.05 (1)-1

“Yaşattıklarını Yaşayacaklar”

Açıklamanın son bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

“O yüzden her daim gücün yörüngesinde olanların, çıkarlarına ve menfaatlerine odaklananların, dün doğru dediklerini bugün karalayanların, evvelde güzellemeler yaptıklarına şimdi küfürler savuranların bizi anlamasını beklemiyoruz. Çünkü onlar her devrin adamları! Biz duruşumuzdan da, niyetimizden de eminiz. Tek bir derdimiz var Manisa’nın kazanımları kaybedilmesin. Manisa’nın ürettiği değerlere tüm Manisalılar sahip çıksın. Makama olan saygımız sonsuzdur ama bu düsturla, Manisa FK’nın daha fazla haksızlığa uğramaması adına sonuna kadar mücadele edeceğimizden, bir adım dahi geri adım atmayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın Yaşadıklarını yaşattığını düşünenler unutmasın ki, elbet bir gün yaşattıklarını yaşayacaklar.”

Kaynak: Spor Servisi