Geçtiğimiz aylarda Doç. Dr. Emre Erkuş’un yerine Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atanan Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa’daki sağlık hizmetleriyle ilgili verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Buna göre, 2022 Yılında 1 Ocak-30 Kasım 11 ay Manisa’daki kamu hastanelerinde; 1’inci basamak ayaktan yaklaşık muayene sayısı 7 milyon 900 bin olurken, ayaktan muayene edilen yaklaşık hasta sayısı ise 6 milyon 150 bin olarak kayıtlara geçti. Yatış yapılarak sağlık hizmeti verilen yaklaşık hasta sayısı 115 bine ulaştı.  

Öte yandan ameliyat edilen hasta sayısı yaklaşık 130 bin oldu.

İl Müdürü Karaca, ayrıca 2022 yılı ilk 11 ay içerisinde yaklaşık olarak 2 milyon vatandaşın acil servise başvurduğunu söyledi.

Kış döneminde yetişkin hastaların acil servise başvurularında belirgin bir artış olmamakla birlikte, çocuk hastalarda yaz dönemine göre yaklaşık yüzde 20’ye yakın bir artış yaşandığını söyleyen Uzm. Dr. Karaca,  “Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın da sıklıkla ifade ederek farkındalık oluşturmak istediği ve bizimde mustarip olduğumuz randevuya gelmeyen hasta sayısı oldukça yüksektir. Vatandaşlarımızdan ricamız gelemeyecekleri randevuları iptal etmeleridir.” dedi.

Manisa’da 602 bin hastanın randevusuna gelmediğini söyleyen Karaca, “Hastanelerimizde MHRS kapsamında tüm branşlarda açılan randevu kapasitesi 3 milyon 405 bin, randevu alan hasta sayısı: 2 milyon 750 bin, randevuya gelmeyen hasta sayısı ise 602 bin oldu.” diye konuştu.

Hedeflerinin MHRS üzerinden alınan randevu sayısını arttırmak olduğunu belirten Karaca sözlerine, Manisa’da yılın ilk ayında yaklaşık 295 bin MHRS randevusu açılırken, yürütülen çalışmalar ile bu sayı yüzde 33 arttırılarak yaklaşık 391 bine ulaştığını da ekledi.  

5 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile toplam 164 diş ünitesinin bulunduğu Manisa’da geride kalan 11 ay içerisinde 730 bin hasta muayene oldu.  Kentte yapılan doldu sayısı 155 bin, diş çekimi 175 bin, kanal tedavisi 43 bin, protez uygulaması 95 bin oldu. KULİS 

Editör: Onur Yılmaz