Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, ilk programlar ülke genelinde 120 bin kişilik kontenjanla açıldı. İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile İŞKUR Hizmet Merkezleri aracılığıyla yapılan başvurular 4 Eylül'den itibaren alınmaya başlandı.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Günseli Tufan, “İşgücü Uyum Programı” konusunda açıklamalarda bulundu.

İŞKUR Müdürü Tufan, “İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

Tufan, programın detayları hakkında bilgi vererek, “Programlar yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay sürecek. İlk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimlerle haftalık 37,5 saat, diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat eğitim verilecek. Programa katılanlara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak. Katılımcılar, program süresince başka bir işte çalışabilir ve toplamda azami 140 fiili gün programdan faydalanabilir” dedi.

İşgücü uyum programı, Türkiye genelinde işsizlikle mücadele kapsamında önemli bir adım olarak öne çıkıyor. İŞKUR ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile hayata geçirilen bu program, işsizlerin işgücü piyasasına kazandırılması ve kamu hizmetlerinin desteklenmesi için büyük bir fırsat sunuyor.

Muhabir: Özkan ÇELİK