Tüm Türkiye, eyyam-ı bahur sıcaklarını beklerken şaşırtan haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Buna göre önümüzdeki 3 gün boyunca yurdun kuzey ve kuzeybatısında gök gürültülü sağanak yağışlar, batı kesimlerde ise rüzgarlı bir hava vatandaşları karşılayacak.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Çanakkale gibi illerde yarın gök gürültülü sağanak yağış meydana gelecek.

Ege Bölgesi, önümüzdeki üç gün boyunca rüzgarlı bir hava ile karşı karşıya kalacak. İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Denizli illerinde rüzgar hızlarının artması bekleniyor. Bu rüzgarlı hava, bölgedeki hava durumu üzerinde belirgin değişikliklere yol açacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, "Yerel yağışlar görülecek. Kuvvetli poyraz alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Salı günü yağış geçişi olduktan sonra hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde olacak. Metropoller üzerinde hissedilen sıcaklıklar ise daha fazla olacak. Sıcaklıklar 34-35 derecelerde olabilir, nemle birlikte hissedilen sıcaklığın ise geçen günlerde olduğu gibi 40 dereceyi bulma ihtimali var." ifadelerini kullandı.

Ege’de 3 Gün Rüzgarlı

Ege Bölgesi’nde, özellikle İzmir, Manisa, Aydın, Balıkesir ve Denizli illerinde, önümüzdeki 3 gün boyunca rüzgarlı hava koşulları hakim olacak. Rüzgarın etkisi, bu illerde hava durumunu belirgin şekilde etkileyecek ve bölge genelinde rüzgar hızlarının artması bekleniyor.

Manisa 5 Günlük Hava Durumu

Manisa'da önümüzdeki beş gün boyunca hava durumu şu şekilde öngörülüyor:

Rüzgarlı: 30 Temmuz Salı günü, en düşük sıcaklık 26 derece, en yüksek sıcaklık ise 38 derece olacak. Nem oranı yüzde 19 ile yüzde 56 arasında değişecek ve rüzgar hızı 20 km/saat olarak ölçülecek.

THY ve SunExpress uçakları az kalsın birbirine giriyordu! THY ve SunExpress uçakları az kalsın birbirine giriyordu!

Rüzgarlı: 31 Temmuz Çarşamba günü, sıcaklıklar en düşük 24 derece, en yüksek ise 36 derece olacak. Nem oranı yüzde 22 ile yüzde 66 arasında değişecek ve rüzgar hızı 19 km/saat olarak tahmin ediliyor.

Rüzgarlı: 1 Ağustos Perşembe günü için en düşük sıcaklık 23 derece, en yüksek sıcaklık ise 37 derece olacak. Nem oranı yüzde 21 ile yüzde 67 arasında değişecek ve rüzgar hızı 15 km/saat olacak.

Sıcak: 2 Ağustos Cuma günü, sıcaklıkların en düşük 23 derece, en yüksek 39 derece olması öngörülüyor. Nem oranı yüzde 21 ile yüzde 78 arasında değişecek ve rüzgar hızı 14 km/saat olarak tahmin ediliyor.

Sıcak: Son olarak, 3 Ağustos Cumartesi günü en düşük sıcaklık 24 derece, en yüksek sıcaklık ise 39 derece olacak. Nem oranı yüzde 11 ile yüzde 72 arasında değişecek ve rüzgar hızı 12 km/saat olacak. 

Muhabir: Özkan ÇELİK