Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 2024 yılı ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ‘Karnabahar ve Lahana Üretimini Geliştirme Projesi’ ile 234 bin 900 adet Süper Pamir ve Rondale cinsi lahana fideleri üreticilere teslim edildi.

Proje ile Manisa topraklarında; küçük ölçekli bitkisel üretim işletmelerinin gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi, üreticilerin girdi maliyetlerine katkı sunulması, hisseli küçük parçalı işlenmeyen arazilerin üretime kazandırılması, kaliteli sebze üretiminin artırılması amaçlanıyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Geçtiğimiz günlerde Kula İlçemizde 300 bin 300 adet Tezeren ve Bahara cinsi karnabahar fidesinin 150 dekar alan için 52 üreticimize teslimini yaptık, bu kez de 234 bin 900 adet Süper Pamir ve Rondale cinsi lahana fidelerinin 120 dekar alanda yetiştirilmesi için Dereköy, Ortaköy, Güvercinlik, Kalınharman, Bebekli, Gökçeören Mahallelerinde ikamet eden 52 üreticiye teslimini tamamladık.

Projemiz kapsamında yüzde 75 Bakanlık yüzde 25 yerel katkılı olmak üzere toplam 1 milyon 523 bin 453 TL bütçe ile 535 bin 200 adet karnabahar ve lahana fidesinin dağıtımını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Satılık İlanları Kiralıkları Katladı: Manisa'da Ev Sahipleri Neden Evlerini Satıyor? Satılık İlanları Kiralıkları Katladı: Manisa'da Ev Sahipleri Neden Evlerini Satıyor?

Dereköy Mahallesinde gerçekleşen fide dağıtım etkinliğine; Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Ahmet Ertem, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu,  Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Mahalle muhtarı, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Muhabir: Özkan ÇELİK