Şampiyonada herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için tüm hazırlıklar Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mustafa Buldu, Yunusemre Gençlik vc Spor İlçe Müdürü Levent Tokay, Atatürk Olimpik Yüzme Spor Kompleksi Şefi İbrahim Sever nezaretinde tamamlandı.

 ŞAMPİYONAYA DÜNYANIN 21 ÜLKESİNDEN KATILIM SAĞLANIYOR

Manisa’da düzenlenen Sutopu Şampiyonası’nda finalistler belli oldu Manisa’da düzenlenen Sutopu Şampiyonası’nda finalistler belli oldu

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu'nda yapılacak şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Tayland, Hollanda, Zimbabve, Yunanistan, Kanada, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Macaristan, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Ukrayna, Malta, İspanya, Çin, İtalya ve Çekya katılacak.

Manisalı sporseverler 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında su topu karnavalına tanıklık edecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, “Bu şampiyonada geçen yıl başarılı bir şekilde çıktığımız Avrupa şampiyonası gibi şehrimize renk katacaktır. Şimdiden görev alacak tüm ekip arkadaşlarına  başarılar diliyorum.”

“MANİSA’DAKİ DEV SPOR TESİSLERİ ÜÇÜNCÜ KEZ  ULUSLARARASI BİR SINAVDAN GEÇECEK”

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Mete Erol, şampiyonanın Manisa'nın turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Erol, “Bu spor tesisimiz bilindiği üzere ilk uluslar arası etkinliğe 2005 yılında Uluslararası Üniversiad yüzme şampiyonası iyi bir sınav verdi.

İkinci sınavı ise geçtiğimiz yıl Avrupa Sutopu Şampiyonası ile oldu.

Şimdi ise üçüncü sınavını U16 kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası ile verecek. Türkiye olarak bununda başarılı bir şekilde üstesinden geleceğiz. Manisa şehrinde bulunan 1,5 milyon vatandaşımızı bu şampiyonaya davet ediyoruz” dedi.

U16 kadınlar Sutopu Dünya Şampiyonası maç programı

Sabah Seansı:

09:00 Tayland-Hollanda

10:15 Zimbabve-Kanada

11:30 Almanya-Hırvatistan

12:45 Kazakistan-Güney Afrika

Akşam Seansı:

16:15 ABD-Yeni Zelanda

17:30 Çin-Çekya

18:45 Ukrayna-İspanya

20:00 Türkiye-Avustralya

Muhabir: AHMET ÜNSAL