Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği'ne Vahdettin Özkan atandı. Özkan, dört yıl boyunca yürüttüğü Konya Valiliği görevinden sonra Manisa'da görev yapacak. Daha önce Şırnak, Isparta ve Kahramanmaraş'ta görev yapan yeni Manisa Valisi Vahdettin Özkan ile ilgili merak edilenleri derledik. İşte Vahdettin Özkan kimdir sorusunun cevabı...

Manisa Valisi Vahdettin Özkan Kimdir?

Manisa Valisi Vahdettin Özkan, 1968 yılında Muş'ta doğmuş bir devlet adamıdır.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1989 yılında mezun olan Özkan, 2002 yılında Kalkınma Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Özkan, 1990 yılında mülki idare amirliğine başladı. Bingöl Kaymakam Adayı olarak başladığı kariyerinde Erzurum Ilıca, Van Bahçesaray ve Van Vali Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Özkan, Şırnak, Isparta, Kahramanmaraş ve Konya valiliklerinde de görev yaptı.

Manisa Valisi Enver Ünlü ise mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Resmî Gazete'nin 19 Eylül 2024 tarihli kararı ile 16 ilin valisi değişirken, 12 vali mülkiye başmüfettişliğine atandı.

Narin Güran nasıl öldürüldü? Ölüm nedeni belli oldu! Narin Güran nasıl öldürüldü? Ölüm nedeni belli oldu!

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK