İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Tarım ve Orman Bakanlığı Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün işbirliğiyle geliştirilen milli üzüm çeşidi "Borsakarası", fidan olarak yetiştirilip üreticilere dağıtılacak.

İTB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, İTB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yağcıoğlu ve teknik ekipten oluşan heyet, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek Borsakarası üzümünün gelişim sürecini yerinde inceledi.

Ziyaretin ardından Borsakarası üzümünün ikinci hasadı gerçekleştirildi.

Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı

İKİNCİ HASATLA BİRLİKTE KALİTESİ KANITLANDI

İTB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, Borsakarası üzümünün ikinci hasatla birlikte kalitesini kanıtladığını vurgulayarak, "Bu üzüm artık üreticiler tarafından dikilecek, yaş üzüm ve kuru üzüm olarak ticareti yaygınlaşacak. Marketlerde ve pazarlarda yerini alacak. Ürünün yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor," dedi.

Zincircioğlu, ayrıca üzümün yaş ve kuru olarak üretilebilmesi için iki ayrı lokasyonda bahçeler oluşturulduğunu ve aşılı orijinal fidanların üretimi için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Zincircioğlu, üzümle ilgili yürütülen birçok projede teknik destek sağlayan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Müdür Yardımcısı Selçuk Karabat ve teknik ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA