Manisa ve İzmir Kamp Karavan Derneklerinin üyeleri, Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı'nda bir araya geldi. Etkinlikte 60 karavan ve 10 çadır kurularak doğayla iç içe kamp yapıldı. Katılımcılar, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetti.

Manisa Kamp Karavan Derneği Kurucu Başkanı Hakan Işık, etkinliğin ülke turizmine katkı sağlayacağını belirterek, kamp ve karavan severleri Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı’na davet etti.

İzmir Kamp Karavan Derneği Başkanı Erdal Altın da yurt içi ve dışından katılım olduğunu vurguladı. Katılımcıların bölgeden büyük keyif aldığını ifade eden Altın, herkesi bu doğal güzellikleri keşfetmeye çağırdı.

Jeopark Sorumlu Mühendisi Yiğit Karakuzu, hafta sonu etkinliğinde 150 kişiyi ağırladıklarını, akşamları çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ve bölgeyi tanıttıklarını belirtti. Kula volkanları, peribacaları, termal su kaynakları ve tarihi Kula evleri gibi turistik alanlarda geziler düzenlendi.

Manisa'da Belediye Arsa Satacak! Manisa'da Belediye Arsa Satacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Jeopark Belediyeler Birliği tarafından desteklenen etkinlik, doğaseverler için unutulmaz bir kamp deneyimi sundu. Yarın sona erecek etkinlikte katılımcılar, Kula’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu.

Kaynak: AA