Türkiye’deki traktör sayısı yarışında Manisa, son açıklanan rakamlarla birlikte Konya ve İzmir’i geride bırakarak önde olduğunu kanıtladı. İşte detaylar…

Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Müdür Aktaş’tan Jandarma Komutanı İlhan Şen’e hayırlı olsun ziyareti

Manisa, Konya ve İzmir’in arasında resmen bir ‘traktör’ yarışı var… Son rakamlar ile birlikte yarışı önde götüren şehir de belli oldu.  Manisa, Konya ve İzmir’in bereketli toprakları, Türkiye’nin en güzel mahsullerini üretmeye devam ediyor. Bununla birlikte tarımsal üretimin bel kemiği olan traktör ile ilgili son istatistiklere göre 3 şehir arasında en çok traktörün bulunduğu il ise Manisa oldu.

Türkiye’de En Çok Traktör Bulunan Şehir Manisa

Manisa ve Konya illerinin traktör sayıları arasındaki rekabet, son verilere göre Manisa'nın önde olduğunu gösteriyor. Konya'nın yaklaşmasına rağmen, Manisa traktör sayısında üstünlüğünü koruyor.

Son verilere göre, Manisa 107,630 traktör ile en yüksek traktör sayısına sahip il olarak öne çıkıyor. Konya ise 103,021 traktör ile Manisa'nın hemen arkasında yer alıyor. İzmir ise 83,205 traktörle diğer iki ilin gerisinde kalıyor. İzmir'in traktör sayısı, Manisa ve Konya'nın gerisinde kalsa da, tarımsal faaliyetlerde ve traktör kullanımında önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi