Manisa’da 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sona erdi. İl genelinde bin 174 okul kurumda 305 bin 600 öğrenci karne alarak tatile çıktı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karne töreni Yunusemre ilçesinde bulunan Taytanlı İlhan İlkokulu’nda gerçekleşti. Karne törenine Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve protokol üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Hepinizin büyük bir gayret ve emekle çalıştığı bir eğitim-öğretim dönemi daha tamamlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu paylaşıyoruz. Öncelikle; tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi bu süreçte gösterdikleri özveri ve sabırdan dolayı tebrik ediyorum. Bir yıl boyunca derslerinize yoğunlaştınız, yeni bilgiler öğrendiniz ve kendinizi geliştirdiniz. Bugün aldığınız karneler, bu süreçteki gayretlerinizin ve emeklerinizin bir yansımasıdır. Ancak, unutmayın ki karne sadece bir değerlendirme aracıdır. Başarı ya da eksikliklerinizin bir özeti olan bu belgeler, gelecekte atacağınız adımlar için bir rehber niteliğindedir. Bizler için asıl önemli ve değerli olan sizlerin bilgili, düşünen ve sorgulayan, kendine güvenen, şahsiyet sahibi, donanımlı bireyler olarak yetişmenizdir. Bununla birlikte her durum ve koşulda iyi insan olabilmenin öneminin farkında olmanız, kendinize, çevrenize ve hayata karşı vazifelerinizi unutmamanızdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmek için sizleri bu doğrultuda yetiştirmek için gerekli imkanları sağlamak ise bizlerin en önemli vazifesidir.   Tatilinizi dinlenerek ve kitap okuyarak geçirin. Ayrıca yaz tatilini sizler için faydalı kılmak amacıyla açılacak olan spordan sanata farklı branşlarda ki yaz kurslarını da değerlendirebilirsiniz. Çocuklarımızın eğitim hayatındaki başarıları kadar, onların kişisel gelişimleri ve mutlulukları da bizler için son derece önemlidir.  Çocuklarınızın karnelerinde gördüğünüz notları değerlendirirken, her koşul ve durumda onların yanında olduğunuzu hissettirip, onlara sevgi ve güven aşılayarak, başarıya giden yolda en büyük destekçileri olabilirsiniz” diye konuştu.

Okullarda uyum haftası başladı… Okul öncesi ve 1’inci sınıflar için zil çaldı! Okullarda uyum haftası başladı… Okul öncesi ve 1’inci sınıflar için zil çaldı!

Konuşmanın ardından Vali Ünlü ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karnelerini takdim etti.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Muhabir: Özkan ÇELİK