Manisa’da devlet kurumlarının ve belediyelerin yaptığı yatırımların, projelerin görüşülüp değerlendirildiği İl koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

2024 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan toplantı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılırken, yapılan toplantıya Manisa Valisi Vahdettin Özkan’ın yanı sıra, ilçe belediye başkanları, belediye başkanlığı temsilcileri, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

Manisa Barosu’nun ilk kadın başkanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu Manisa Barosu’nun ilk kadın başkanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

Toplantının basına açık bölümünde Vali Özkan, kentte devam eden projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Vali Özkan, projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “2024 yılı üçüncü dönem yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre Manisa’mızda 469 kamu yatırım projesi uygulanıyor. Bu projelerden 318’i yatırımcı kuruluş, 151’i belediyelere ait. Projelerin toplam tutarı 43 milyar 797 milyon TL. 

Projeler için önceki yıllarda 6 milyar 397 milyon TL harcama yapıldı. 2024 yılı için bu projelere toplam 10 milyar 657 milyon TL ödenek ayrıldı. Üçüncü dönem sonu itibariyle 6 milyar 728 milyon TL ödenek harcanarak, harcama oranı yüzde 63 olarak gerçekleşti.”

Projelerin 154’ünün tamamlandığını, 224’ünün de devam ettiğini dile getiren Vali Özkan, “Projelerden 18’i ihale aşamasında. Ancak 68 projeye ise hiç başlanamadı. Projelere başlanamama sebebi olarak arsa, ödenek ve hukuki sorunlar karşımıza çıkıyor. Ancak projeler için ihale öncesi hazırlıklar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Vali Özkan, projelerden 5’inin de tasfiye edildiği bilgisini verdi.

Vali Özkan’ın açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam ederken, toplantıda belediye başkanlarının ve kurum müdürlerinin projelerle ilgili bilgilendirme yaptıkları ifade edildi.

Muhabir: Didem ALTINAY