Hatice Kolçak açıkladı: Büyük kazanç sağlayabilir Hatice Kolçak açıkladı: Büyük kazanç sağlayabilir

Şehzadeler kenti Manisa'da tarım arazilerine can suyu verecek ve bölge ekonomisine yılda yaklaşık 75 milyon lira ek gelir sağlayacak olan Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı'nda sona yaklaşılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, ön yüz beton kaplama çalışmaları hızla devam ediyor ve yeni yılın ilk aylarında tamamlanması planlanıyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Sarma-Davutlar Barajı'ndaki çalışmaların planlanan hızla devam ettiğini belirtti.

YENİ YILIN İLK AYLARINDA BARAJDA SU TUTMAYA BAŞLAYACAKLAR

Balta, Manisalı üreticilere müjdeli haber vererek, yeni yılın ilk aylarında barajda su tutmaya başlayacaklarını duyurdu. Bu sayede 9 bin 920 dekar araziye can suyu verilecek ve bölge çiftçileri, hem daha temiz hem de daha uygun maliyetlerle sulama imkânına kavuşacak.

MANİSALI ÇİFTÇİYE 75 MİLYON LİRA EK GELİR

Projenin tamamlanmasıyla Manisalı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarıyla yaklaşık 75 milyon lira ek gelir elde edeceği belirtildi.

BÖLGE TARIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Yunusemre ilçesinin Davutlar Mahallesi yakınlarındaki Sarma Çayı üzerine inşa edilen Sarma-Davutlar Barajı, temelden 47,5 metre yüksekliği ve 18 milyon 570 bin metreküp su depolama kapasitesiyle bölge tarımına büyük katkı sağlayacak.

Proje, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla hayata geçirilirken, Manisalı çiftçilerin ekonomik kalkınmasına önemli bir ivme kazandıracak.

Kaynak: İHA