Manisa Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında sanatla buluşan özel bir festivale ev sahipliği yapacak. 6-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Kadın Oyunları Festivali, kadınların toplumsal yaşamdaki yerini, karşılaştıkları zorlukları ve özgürlük mücadelelerini sanatın gücüyle anlatmayı amaçlıyor.
Festival kapsamında tiyatro gösterimlerinin yanı sıra resim sergileri ve gece yürüyüşü de düzenlenecek. Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde sahnelenecek tiyatro oyunları, izleyicilere duygusal ve düşündürücü anlar yaşatacak.
Festival Programı
- 6 Mart: Festival, Dea Acy’nin yazdığı "Gülistan, Gül Bahçesi Yani" adlı oyunla açılış yapacak. Kadınların maruz kaldığı toplumsal baskıları ve özgürlük mücadelesini anlatan oyun, kadın dayanışmasının önemine vurgu yapacak.
- 7 Mart: Saat 14.00’te Kültür Merkezi’nde, "Hayatın İçinde Kadın" Fotoğraf Sergisi ve "Kadının Rengi" Resim Sergisi ziyarete açılacak.
- 8 Mart: Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sahnelenecek "Hikayesinde Senden Bahsetti" adlı oyun, sanat ve edebiyat aracılığıyla kendini keşfeden bir kadının hikayesini anlatacak.
- Aynı gün saat 20.30’da Kültür Merkezi Lale Salonu’nda, "Sanatta, Siyasette, İşte, Hayatta Kadınların Yolculuğu" adlı panel gerçekleştirilecek. Panelin ardından, saat 22.00’de Kültür Merkezi önünden başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erecek "Kadınlar Yürüyor, Gece Aydınlanıyor" yürüyüşü düzenlenecek.
- 9 Mart: "Sevgi Soysal, Yaşamakta Israr Ediyor" adlı biyografik oyun sahnelenecek. Oyun, Sevgi Soysal’ın toplumsal baskılara karşı sanat yoluyla verdiği mücadeleyi konu alacak.
- 10 Mart: "Yaban Arısı" isimli oyun, güçlü bir kadın karakterin geçmiş travmaları, bastırılmış duyguları ve yüzleşmelerini çarpıcı bir şekilde ele alacak.
- 11 Mart: Festivalin kapanışında, İsra Serengil’in yazdığı "Fok Derisi Kavuşma" adlı oyun sahnelenecek. İrlanda mitolojisindeki Selkie efsanesinden ilham alan eser, kadın kimliği, aidiyet ve özgürlük temalarını mitolojik ve çağdaş anlatımlarla izleyicilere sunacak.
Kaynak: İHA