5 Kişi Hayatını Kaybetti | 20 Eylül 2024 Manisa'da Vefat Edenler 5 Kişi Hayatını Kaybetti | 20 Eylül 2024 Manisa'da Vefat Edenler

Manisa’da üreticiler yaban hayvanlarının verdiği zarardan şikayetçi. Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Güzelköy’de kuzuların doğum zamanında bir tilki çiftliğe girdi. Çiftlikte yiyecek bir şeyler arayan tilki köpeklerin havlaması sonrasında çiftlikten ayrıldı.

Ayrıca yaban domuzu sürüleri de ürünleri zarar veriyor. Mısır, kavun-karpuz, zeytin, üzüm gibi ürünlere zarar veren yaban domuzları, büyük bir tehlike arz ediyor.

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, bir tilkinin kuzuların doğum zamanı çiftliğe girdiğini ifade ederek, “Tilki belki de yeni doğan bir kuzuyu alıp yiyebilir, götürebilirdi. Köpeklerimiz havlamaya başlayınca tilki herhangi bir hayvana zarar vermeden çiftlikten ayrıldı. Sadece tilki değil aynı zamanda yabani domuz sürüleri de çok oluyor, tarlalara girip ürünlere zarar veriyor. Bu konuda üreticiler olarak çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Muhabir: Özkan ÇELİK