Manisa'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makamında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Başkan Dönmez'in koruması ve şoförü ise darp ettikleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilirken gelen bir son dakika bilgisine göre Başkan Dönmez de tutuklandı.

Sansürlü1

Edinilen bilgiye göre CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.'yi belediyeye çağırdı. M.U. ve H.D.'nin Kula Belediyesi’nin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiasıyla Başkan Dönmez firmayla olan sözleşmesini feshetmek istedi.

A A 20240630 35010028 35010027 D A R P I D D I A S I Y L A G O Z A L T I N A A L I N A N K U L A B E L E D I Y E B A S K A N I D O N M E Z A D L I Y E Y E S E V K E D I L D I

MAKAM ODASINDA DARP ETTİLER

Bunun üzerine başlayan tartışmanın ardından firma yetkilileri M.U ve H.D., Başkan Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden dışarı çıkarıldı. Darp edilen M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in makam odasında darp edildiklerini iddia ederek polise başvurdu. Şikayet üzerine Başkan Dönmez ile şoför M.O.A. ve koruma R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.O.A. ve R.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Belediye başkanı tutuklanmıştı! Şok ifadeler ortaya çıktı! Belediye başkanı tutuklanmıştı! Şok ifadeler ortaya çıktı!

Sansürlü2

BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Makam odasında iki kişinin darp edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, adliyeye sevk edildi. Hastanede tedavisi süren iki kişinin iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Dönmez tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaynak: İHA