Mevsim normallerin üstünde seyreden sıcaklıklar nedeniyle Manisa’daki bazı elektrik trafolarının yanı sıra yer altı şebekeleri de aşırı sıcaklar nedeniyle patladı.

Yunusemre ilçesi Merkez Efendi Mahallesinde sabahın 09’unda başlayan elektrik kesintisine Gediz A.Ş Arıza ekipleri 10 saat süren müdahale ile elektrik vermeyi sağladı.

Öte yandan Soma ve Alaşehir ilçelerine bağlı bazı mahalleler de elektriksiz şekilde günü geçirmek durumunda kaldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı, Yunusemre Kaymaklığı bünyesinde bulunan İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yanı sıra binlerce konutun yer aldığı Merkez Efendi Mahallesi sakinleri 10 saat boyunca elektrik kesintisi yaşadı.

İhbar telefonlarıyla birlikte arızanın meydana geldiği bölgeyi tespit eden Gediz A.Ş Manisa Arıza birimleri olay yerine geldiğinde arızanın meydana geldiği yerde bulunan otomobili çekebilmek için uzun uğraşlar sonucunda çekmeyi başardı.

Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi

Sabahın erken saatlerinde başlayan onarım çalışmaları ekiplerin 10 saat süren müdahalesi sonucu arıza giderildi. 

Hastaları olanlar zor saatler yaşarken, cihaza bağlı olan hastalar ise yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Elektrik onarımının ardından 30 dakika sonra elektrik yeniden gitti. Ekipler bu kez de elektriği yeniden verebilmek için bölgedeki trafolara ikinci bir çalışma gerçekleştirildi.

Merkez Efendi Mahalle Muhtarı Gediz A.Ş’nin çalışmalarından memnun olmadıklarını belirten şikayetleri Yunus Emre İlçe Kaymaklığına bir rapor halinde ileteceğini belirtti.

Muhabir: AHMET ÜNSAL