Manisa’nın üzüm üretimiyle ünlü Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi, bu yıl ilk kez 'Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 4 Ekim’de başlayacak ve 6 Ekim’e kadar sürecek festival kapsamında, çeşitli üzüm türlerinin tanıtılması ve yerel üretimin desteklenmesi amaçlanıyor.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, festivalin amacının yalnızca dünya çapında ünlü Çekirdeksiz Sultani Üzüm’ü değil, aynı zamanda bu üzüme alternatif olarak yetiştirilen farklı üzüm çeşitlerini de tanıtmak olduğunu belirtti.

Festival, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve sponsor desteğiyle organize ediliyor. Etkinlikler kapsamında ünlü isimler sahne alacak ve müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

Başkan Ferdi Zeyrek: “Suda indirim yaptık, vatandaş bağ bahçe sulamaya başladı” Başkan Ferdi Zeyrek: “Suda indirim yaptık, vatandaş bağ bahçe sulamaya başladı”

Ünlü İsimler Gelecek

Üç gün sürecek festivalde, 4 Ekim Cuma akşamı Mortiz, 5 Ekim Cumartesi Özlem Özdil ve 6 Ekim Pazar akşamı Öykü Gürman, Yeşilyurt Meydanı’nda saat 21.00'de sahne alacak. Festival, yerel üreticiler ve ziyaretçiler için önemli bir tanıtım ve eğlence fırsatı sunarken, Alaşehir'in üzüm üretimi konusundaki zenginliğini de gözler önüne serecek.

Kaynak: İHA