Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 24'ünün tutuklandığını, 8'i hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini, diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiğini belirtti.
Operasyonların Detayları
Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, yakalanan şüphelilerin FETÖ terör örgütünün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri, ankesörlü telefonlarla örgüt içinde sorumlu kişilerle irtibat kurdukları, FETÖ’ye finans sağladıkları ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen operasyonlar, Aksaray, Amasya, Antalya, Burdur, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yozgat illerinde gerçekleştirildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları başarıyla gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik ettiğini belirterek, "Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.