İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’ye yönelik olarak 31 ilde “Gürz-20” adı verilen geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonda 176 kişi gözaltına alındı.

Teröre ‘Gürz-22’ operasyonu… 55 gözaltı var! Teröre ‘Gürz-22’ operasyonu… 55 gözaltı var!

Operasyonlar kapsamında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van illerinde şüphelilerin terör örgütü içerisinde aktif faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Bu kişiler arasında, terör örgütünün gençlik yapılanmasına katılanlar, örgüte finansman sağlayanlar, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapanlar ve izinsiz gösterilere katılanlar olduğu açıklandı.

Operasyonlarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, uyuşturucu madde, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, güvenlik güçlerinin bu tür faaliyetleri sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: İHA