Manisa’nın Akhisar ilçesinde birlikte yaşadığı 5,5 aylık hamile kadını sokak ortasında sopayla darp eden zanlı için istenen ceza belli oldu. Zanlının 18 suç kaydı olduğu öğrenilirken savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre hakkında 6,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Olay, Akhisar'da Yılmaz A. (37) ile Sude Naz A. (19) arasında sokakta yaşanan tartışma sırasında meydana geldi. Hamile olan Sude Naz A., A.’ın kendisini çay ocağı önünde yakalayıp sopayla defalarca dövdüğünü belirtti. Çevredekilerin müdahale etmemesi üzerine polis ekipleri olaya müdahale ederek A.’ı gözaltına aldı. Yılmaz A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Seçil Erzan savunmasına devam ediyor: Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim Seçil Erzan savunmasına devam ediyor: Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim

İNSANLAR YARDIM ETMEDİ

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Yılmaz A. hakkında "Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" suçlarından 6.5 yıla kadar hapis cezası talep ettiği iddianameyi hazırladı. Olay sırasında 5.5 haftalık hamile olduğunu belirten Sude Naz A., şiddet nedeniyle düşük tehlikesi yaşadığını ve çevredeki insanların yardım etmediğini ifade etti.

ALKOL VE UYUŞTURUCU MADDE ETKİSİNDEYMİŞ

Sude Naz A., yaşadığı şiddet olayının ardından A.’ın en ağır cezayı almasını ve hapisten çıkmamasını talep etti. Yılmaz A. ise ifadesinde, olay sırasında alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu ve şiddeti kabul ettiğini belirtti.

MAĞDURUN DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Olayın basına yansıması ve sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla birlikte kamuoyunda büyük bir tepki oluştu. Kadına şiddetle ilgili duyarlılık çağrıları yapılırken, yetkililerin en kısa sürede adaleti sağlayacaklarına yönelik beklenti dile getirildi. Yılmaz A.’ın yargılandığı davanın ilk duruşma tarihinin 15 gün içerisinde belli olacağı belirtilirken, mağdur Sude Naz A.’nın durumu yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Kaynak: İHA