Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birlikler, 16-24 Eylül 2024 tarihleri arasında kaçakçılıkla ve uyuşturucuyla mücadele etmeye yönelik büyük bir operasyona imza attı. Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar, Salihli, Alaşehir ve Soma ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ve kaçak ürün ele geçirilirken birçok zanlı gözaltına alındı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ile bağlık birlikler tarafından uyuşturucu başta olmak üzere kaçakçılığın men ve takibi kapsamında 16-24 Eylül tarihleri arasında Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar, Salihli, Alaşehir ve Soma’da uyuşturucu ile kaçakçılık operasyonu düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta engelli çoban sopalarla dövülmüştü! Hayatı yürekleri dağladı Kahramanmaraş'ta engelli çoban sopalarla dövülmüştü! Hayatı yürekleri dağladı

Şehzadeler ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 14.5 gram kubar esrar, 25 gram toz esrar, 523 gram esrar maddesi yapmaya yarayan bitkisel karışım, 0.48 ml amfetamin sıvısı, 1 adet hassas terazi, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet kuru sıkı fişeği, 2 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yunusemre ilçesinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, 7469 sentetik ecza hap ve 450 gram kubar esrar yakalandı.

Akhisar ilçesindeki faaliyette ise 182 kök kenevir, 426 gram kubar esrar ele geçirilirken Salihli’de de 6 adet sentetik ecza, 2 gram metamfetamin, 6 gram kubar esrar yakalandı.

Alaşehir’de yapılan uygulamada 38 adet sentetik ecza, 6 gram metamfetamin, 45 kök kenevirin yakalandığı operasyonlarda Soma’da ise 475 kök kenevir, 6 gram kubar esrar, 1 adet kullanma aparatı yakalandı.

Kaçak Alkol ve Sahte Gıda Ürünlerine Büyük Darbe

Uyuşturucu operasyonlarının yanı sıra kaçak alkol ve sahte gıda ürünlerine de büyük darbe vuruldu. Salihli İlçesinde 1080 litre şarap, 120 litre rakı, bir av tüfeği, 15 tüfek fişeği ve damıtma ekipmanı ele geçirilirken, Yunusemre ilçesinde 1060 litre zeytinyağı, 2900 kilogram sahte bal ve 1000 kilogram sahte salça bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi