Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı’na çirkin saldırıda bulunuldu. Parkta yer alan Türk Devletleri haritası ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu tabelanın yıkıldığı görüldü. MHP Salihli İlçe Teşkilatı çirkin saldırıya tepki gösterdi. İlçe teşkilatı, zarar gören yapıları CHP’li Salihli Belediyesi işçilerinin balyoz ve iş makineleriyle yıktığını iddia etti.

Yaşanan olay sonrası sert tepki gösteren Salihli MHP İlçe Teşkilatı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Cumhurbaşkanımızın adı verilen Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı’nda bulunan bazı objelere zarar verildiğini beyan ettiğiniz objeler Türk bayrağını, Türkiye Cumhuriyetini tanımlayan Ay Yıldız ve onunla birlikte Cumhubaşkanımızın öndeliğinde ve Başkanlığını yaptığımız Türk cumhuriyetlerini temsil eden dünya haritasıdır. İşçileriniz tarafından balyoz ve iş makinaları ile yok edilmeye çalışılan obje Türk Dünyasını tasfir ediyordu. İktidar uygulamanız yıkmak, kırmak üzere kurulmuş hep aynı zihniyet.

Parkımız, Belediye Başkanımız Zeki Kayda tarafından yapılan Türk Dünyası’nın ortak değerlerini ve kültürel zenginliklerini yansıtması bakımından büyük bir öneme sahiptir. Yok edilmeye çalışılan Objeler Tasarlanarak yapılan bir eylemdir. Üzüntü veren bu durumu düzeltmek yönetim olarak size düşmektedir. Kurtuluş mahallemizde bulunan Kazak, Türkmen, Uygur Türklerinin bulunması onların sahiplendiği gurur duydukları bu parkın eski haline getirilmesini bekliyoruz. Yapacağınız yenileştirme çalışmalarının takipçisi olacağız.”

Manisa’da cinayet… Jandarma adım adım iz sürüp yakaladı! Manisa’da cinayet… Jandarma adım adım iz sürüp yakaladı!

“SORUMLULAR HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU”

Öte yandan Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, yaşanan olay sonrası yaptığı açıklamada “Maalesef, Sayın Cumhurbaşkanımızın adı verilen Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı’nda bulunan bazı objelere zarar verilmiş olduğunu üzüntüyle belirtmek isterim. Bu kabul edilemez eylemi gerçekleştiren faillerin bulunması için Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.

Parkımız, Türk Dünyası’nın ortak değerlerini ve kültürel zenginliklerini yansıtması bakımından büyük bir öneme sahiptir. Bu kapsamda, park içinde geniş kapsamlı bir iyileştirme çalışmasına başlanmış olup, parkın yapımı sırasında konulmayan ve bir Türk Dünyası Parkı’nın olmazsa olmazı olan, yapım aşamasında eksik kalan ve milli birliğimizin temel simgelerinden olan, bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük Türk Devrimcisi, Başöğretmeni, ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile Şanlı Türk bayrağımız parkımıza eklenerek, Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı gerçek manada hak ettiği değere kavuşacaktır.

Ayrıca parkımızda yer alan hiçbir obje kaldırılmayacak olup bu konuda halkımıza yalan yanlış yönlendirme yapanlar art niyetli hazımsız kimselerdir. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte, parkımız milli değerlerimizi ve kültürel mirasımızı en iyi şekilde yansıtacaktır. Amacımız, parkımızı daha güzel, daha güvenli ve daha anlamlı bir hale getirmek, gelecek nesillere gurur duyacakları bir miras bırakmaktır. Salihli’nin değerleri Salihli’ye ait olup tüm halkımızca sahiplenerek korunmalıdır. Bu süreçte vatandaşlarımızın anlayışını ve desteğini bekliyoruz. Parkımızı hep birlikte koruyarak, gelecek kuşaklara aktaracağız. Teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi