Manisa’nın Soma ilçesinde termal tesis 10 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkıyor. Konuya ilişkin Soma Belediyesi’nin resmi sosyal paylaşım sitesinden duyuru paylaşıldı.

Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi! Manisa OSB Kavşağı’nda çalışmalar ne aşamada? Son görüntüler geldi!

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Belediyemize ait Menteşe Termal Tesisi, turizm açısından cazibe merkezi haline getirilmek üzere 10 yıl süre ile kiraya verilecektir.

Kiralama ihalesi 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’te açık arttırma usulü yapılacaktır.

İhale ile ilgili Belediyemiz Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden bilgi edinebilirsiniz.

Halkımıza duyurulur.”

Dogayla Sifanin Bulustugu

Menteşe Termal Tesisi Nerede?

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan Menteşe Termal Tesisi, 1’inci sınıf bir tesis olarak biliniyor. Tesiste 30 oda ve 65 yatak bulunuyor.

Menteşe Termal Tesisleri Hakkında

Öte yandan Menteşe Termal Tesisleri ile ilgili şu bilgiler de mevcut:

Menteşe Kaplıca Tesisleri ile ziyaretçilerin emniyet, asayiş ve güvenlikleri İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içinde olup, buranın güvenliği İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı mobil ekiplerce mutad devriye kontrolleri ile sağlanmaktadır. Bu itibarla şu ana kadar güvenliği yönünde vaki bir olayla karşılaşılmadığından, gerek yerleşim yeri ve gerekse yerleşik insanların ziyaretçilere gösterdiği yakınlık ve sıcaklığı ile huzur ve sükûnu tehlikeli kılacak bir konumda değildir.

Mentese Termal Amp Kaplica

Menteşe deresi yatağında, kuatemer alivyonları arasında yüzeyde beliren kaynaklar, andezitlerin hakim olduğu yükseltinin batısında sıralanmıştır. Kuzeyden güneye Simav çayına paralel uzanan bir paylanmaya bağlı senkdinalin üzerinde bulunan kaynakların magnetik, asidik suları ancak dere sularının yükselmesi ile zaman, zaman karışmaktadır. Asit volkanik kayalar arasından gelen suların çoğu jips dolamit ve sideritlerin tesirinde olan sentez özelliğine sahip kişilerdir.

Hafif tuzlu, acı, alkalik, bikarbonatlı sular sınıfına girer. Litrede 1,5 gramı geçmeyen total mineralizasyona sahiptir. Termaliteleri oldukça yüksektir. Dış tabiklerde değerlendirildiklerinde lotomotor sistem ve karın içi organların bazı ağrılı sendromlarında sedatif etkilerinden istifade edilebilir.

Muhabir: Özkan ÇELİK