Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Merkezefendi Mahallesi’nde, mahalle sakinleri boşa akan suya tepki gösterdi.

Esra Erol'un programında “tek suçum güzel olmak" demişti... Son hali görenleri şaşırttı Esra Erol'un programında “tek suçum güzel olmak" demişti... Son hali görenleri şaşırttı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Suyumuz yeterince yok. Suyumuzu tasarruflu kullanalım” uyarısına karşın Merkezefendi mahallesi 3918 sokak üzerinde gece saat 01.00’de su borusunda patlak meydana geldi.

Vatandaşlar sorunun çözüme kavuşması için MASKİ’yi aradılar. MASKİ’den bir karşılık gelmemesi üzerine Merkezefendi mahallesinde çözüme kavuşamayan su patlağı sorunu mahalleyi sular içinde bıraktı.

Merkezefendi mahallesi sakinlerinden Muhammed Karadağ, su patlağının yaşandığı saat itibari ile Maski’yi aradığını belirterek;

“Duyarlı bir vatandaş olarak bir damla suyun boşa akmaması için MASKİ birimlerini aradım. Fakat hiçbir yanıt alamadım. Kaldırımda sabaha kadar çaresizce oturup tonlarca suyun akmasını izledim.

İnatla aramalarımı sürdürmeye devam ettim fakat geri dönüş alamadım. Yazıklar olsun Büyükşehir gibi bir şehirde nasıl MASKİ biriminde acil müdahale ekibi olmaz.”ifadelerini kullandı.

Patlayan su borusundan dolayı evlerinde suları kesilen bazı vatandaşlar sabah namazı için abdestlerini sokakta akan sudan aldı.

Sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar boşa akan tonlarca suyun içinden geçebilmek için kaldırımları kullandı.

Sabah saat 09.00’dan sonra mesainin başlamasıyla birlikte su patlağına müdahalede bulunan Maski birimleri vatandaşların tepkisine maruz kaldı.

Vatandaşlardan tepki gören Maski çalışanları “Gece nöbetçi var ama, sanırım uyuyakalmışlardır.” Cevabını verince vatandaşlar bir hayli öfkelendi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL