Manisa’da şehir içi toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı. UKOME Genel Kurulunda alınan kararla yapılan düzenleme sonucunda, tam bilet fiyatı 20 TL, öğrenci bileti ise 13,25 TL oldu.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, UKOME Genel Kuruluna sundukları fiyat güncelleme taleplerinin kabul edildiğini belirtti. Toplu taşıma ve ticari taksi esnafları adına UKOME genel kurul üyelerine teşekkür eden Karaağaç, ekonomik koşulların esnafın belini büktüğünü ifade etti. Bu nedenle fiyat güncellemesi talebinde bulunduklarını dile getirdi.

Manisa'dan Düzce'ye teslim edildi! Toprakla buluşturdular Manisa'dan Düzce'ye teslim edildi! Toprakla buluşturdular

MANİSA’DA TAM BİLET 20 TL OLDU!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı uzun süredir zor günler geçiren toplu taşıma ve taksici esnafına destek olmak amacıyla toplu taşımaya yüzde 40 oranında zam yaptı. Yeni zamlı fiyatlar 2 Temmuz’dan itibaren geçerli olmaya başladı. Vatandaşlar yeni fiyatlara tepki gösterdi.

155 Nolu Şehiriçi Denetimli Özal Halk Otobüsleri için yeni fiyat tarifesi şu şekilde oldu:

Manisa Kart indirimli tam 20 TL olurken,  indirimli öğrenci 13,25 TL, kartsız tam ise 25 TL oldu.

aha önceki fiyat kartlı indirimli tam 14.50 TL, öğrenci kartlı 9,50 TL, kartsız tam 18 TL’ydi.

141 Nolu Kampüs Karayolcu Taşıma Kooperatifine bağlı otobüslerde ise Manisa kart yani indirimli tam kart 23,70 TL olurken, öğrenci 14,30 TL, kartsız tam ise 30 TL oldu.

Taksimetreli taksi tarifesi de belli oldu. Taksi açılış 15 TL’den 23 TL’ye yükseldi. Kilometre 28 TL oldu. 1 saatlik ücret 210 TL oldu. İndi bindi ücreti 100 TL oldu

EN SON AĞUSTOS 2023’TE ZAM YAPILMIŞTI

İl Merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksilerle ile ilgili olarak en son fiyat tarifeleri güncellemesinin 16 Ağustos 2023 tarihinde yapıldığını belirten Karaağaç, “2024 yılı Ocak ayından Haziran ayının sonuna kadar geçen süreç içerisinde gelen asgari ücret, personel, motorin, vergi, sigorta ve harçlardaki artışlar ile bakım onarım giderlerimizde ciddi oranda artışlar yaşandı. Saydığımız tüm bu koşullar, esnafımızın sürdürülebilirliğini sekteye uğrattı ve gelirleri düştü. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için ücretlerin 28 Haziran Cuma günü saat 14.00’da yapılan UKOME Genel Kurulunda zam talebimiz kabul edildi. Esnafımız adına Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçe Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Karayolları, TCDD gibi çok sayıda kurumumuz tarafından temsilci bulunan UKOME Genel Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhabir: AHMET ÜNSAL