BYD, Türkiye yatırımı kapsamında Manisa’da kurulacak olan fabrikasında da üretimi gündemde olan şarj edilebilir hibrit modeli (PHEV) Seal U DM-i'yi kapsamlı iyileştirmelerle yeniledi. Çin pazarında Song Pro DM-i ismiyle bilinen bu model, BYD'nin beşinci nesil DM plug-in hibrit sistemi ile donatıldı.

Hatice Kolçak açıkladı: Altın gibi yükselecek Hatice Kolçak açıkladı: Altın gibi yükselecek

Manisa’da Üretimi Gündemde Olan Aracın Menzili Arttırıldı

Yeni sistemde, 74 kW güç üreten 1.5 litrelik benzinli motor, 120 kW gücünde bir elektrik motoruyla birleşiyor. Aracın iki farklı batarya seçeneği bulunuyor: 12,96 kWh kapasiteli batarya 75 km, 18,31 kWh kapasiteli batarya ise 115 km elektrikli menzil sunuyor.

Ayrıca, Seal U DM-i, 3.3 kW harici güç çıkışı sağlayarak daha fazla işlevsellik sağlıyor. 100 kilometrede 4.85 ila 4.9 litre yakıt tüketen aracın toplam menzili 1.400 kilometreye kadar çıkabiliyor. Bu gelişmeler, aracı hem teknolojik hem de tasarımsal olarak daha rekabetçi bir konuma getiriyor.

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından, “BYD, Türkiye'de de üretilmesi gündemde olan şarj edilebilir hibrit modeli (PHEV) Seal U DM-i'yi tasarım ve teknolojide önemli iyileştirmelerle güncelleyerek yeniledi.” açıklamasında bulundu.

 

BYD’den Manisa’ya Dev Yatırım

BYD'nin Manisa'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor. 

Kaynak: Haber Merkezi