Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Manisa için ani hava değişikliği uyarısında bulunmuştu ve tahminler doğru çıktı. Pazar günü 34 dereceye kadar yükselen sıcaklıklar, haftanın ilk günü olan Pazartesi sabahı gelen soğuk hava dalgası ile keskin bir düşüş yaşadı. Sıcaklıklar bir anda 8-9 derece gerileyerek, şehri sağanak yağışın etkisi altına aldı.

Manisa’da yağış kaza getirdi… Tır kontrolden çıktı! Manisa’da yağış kaza getirdi… Tır kontrolden çıktı!

Whatsapp Image 2024 09 30 At 13.18.25

Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Manisa’da yaklaşık yarım saat süren yoğun yağış, şehirde hayatı adeta durma noktasına getirdi. Yollar göle döndü, araçlar ilerlemekte zorlanırken, bazı noktalarda kanalizasyon hatları patladı ve su baskınlarına yol açtı. Özellikle ana arterlerde oluşan su birikintileri, trafikte uzun süreli aksamalar meydana getirdi. Şehir genelinde ulaşımda büyük zorluklar yaşanırken, bazı bölgelerde trafik tamamen durma noktasına geldi.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 13.25.27

Vatandaşlar Hazırlıksız Yakalandı

Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlara sığınmaya çalıştı. Birçok kişi yağmur altında ıslanırken, esnaf ve sürücüler yağışın şiddetini hafifletmesini bekledi.

Whatsapp Image 2024 09 30 At 13.25.28 (1)

Meteoroloji yetkilileri, Manisa ve çevresinde önümüzdeki günlerde de hava koşullarının dalgalı seyredeceğini belirtti. Soğuk hava dalgasının bölgeyi bir süre daha etkisi altında tutacağı ve aralıklarla sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi