Manisa’da yatırım kararı alan ve ürettiği araçlarla sektörde fark yaratan Çinli otomobil devi BYD,  9 milyonuncu aracını üretim hattından indirerek büyük bir başarıya daha imza attı.

8 milyonuncu aracını üretmesinden sadece iki ay sonra bu kilometre taşına ulaşan şirket, YangWang U9 adlı elektrikli süper otomobili Shenzhen-Shanwei fabrikasında üretti. Bu gelişme, BYD’nin yeni enerji araçları alanında dünyanın en büyük üreticisi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BYD, 2024 yılında da başarılı satış grafiğini sürdürmeyi hedefliyor. Yılın ilk 7 ayında 1,9 milyon araç satışı gerçekleştiren şirket, dünyanın en büyük yedinci otomobil üreticisi olarak dikkat çekiyor. Gelişmiş teknolojileri, yüksek kalite anlayışı ve verimliliği ile BYD, dünya genelinde kullanıcıların ilk tercihi olmayı sürdürüyor.

Çinli BYD Küresel Ölçekte Büyümesini Sürdürüyor

BYD, Manisa’da yatırım yapma kararı alarak üretim planlarına Türkiye’yi de ekledi. Ayrıca Brezilya, Meksika ve Avrupa’daki yatırımlarını da artırarak küresel ölçekte büyümesini sürdürüyor.

Şirket, dünya çapında 900 binden fazla çalışanı ve 100 bini aşkın mühendisi ile sektördeki yerini daha da sağlamlaştırıyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük yatırımlar yapan BYD, bugüne kadar 30 binden fazla patent onayı alarak otomotiv dünyasında öncü bir rol oynuyor.

CHP’nin ünlü kedisi Şero öldü! CHP’nin ünlü kedisi Şero öldü!

Kaynak: AA